11
april
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

AccurioJet KM-1 voor Rehms Druck

Christian Rittmoeller, Daniel Baier (Rehms Druck), Markus Neumann en Thorsten Kinnen (allen Konica Minolta) voor de AccurioJet KM-1

 

We hebben de afdrukkwaliteit van de Konica Minolta AccurioJet KM-1 grondig getest tegenover zijn concurrenten. De kwaliteit en de resultaten hebben ons echt geïnspireerd om nu te investeren.
Daniel Baier, Managing Director van Rehms Druck

Rehms Druck GmbH heeft ervoor gekozen met Konica Minolta’s AccurioJet KM-1 te investeren in B2 inkjet. Door deze losblad pers kan het bedrijf zijn klanten nog meer mogelijkheden bieden, en kan het nieuwe markten aanboren met digitale inkjet-technologie voor het verwerken van onder meer direct mail en verpakkingen, zoals vouwkartonnage en nog veel meer interessante toepassingen.

Rehms Druck had Konica Minolta uitgedaagd om een brede reeks van toepassingen te printen, waaronder direct mail, verpakkingen en etiketten in de hoogst mogelijke kwaliteit. In het selectieproces werd Konica Minolta ook gevraagd de kwaliteit en het rendement van de AccurioJet KM-1 te bewijzen.

Deze significante opdracht werd eind februari gesloten. Ook Rehms Druck kan nu profiteren van Konica Minolta’s ondersteunende diensten. Denk hierbij aan marketingplanning, applicatieontwikkeling en -inzicht, plus training op locatie voor de belangrijkste operators en elitetoegang tot PROKOM, de onafhankelijke gebruikersgroep van Konica Minolta.

Rehms Druck in Borken, Westfalen, in het noordwesten van Duitsland, is al vele jaren een trouwe klant van Konica Minolta op gebied van systemen op basis van toners. Maar op drupa 2016 realiseerde het bedrijf zich dat het tijd werd om te investeren in losse vellen UV-inkjet-technologie, en dan specifiek in de AccurioJet KM-1.

Eén van de vele voordelen van deze unieke digitale inkjetpers is de gepatenteerde technologie waardoor de Konica Minolta AccurioJet KM-1 de inktdruppels als het ware ‘bevriest’ en zo voor een perfecte kleurregistratie en beeldstabiliteit zorgt. De flexibiliteit van de AccurioJet KM-1 blijkt verder uit de unieke mogelijkheid om automatisch dubbelzijdig af te drukken waarna direct afgewerkt kan worden.

De AccurioJet KM-1 B2+ pers is geschikt voor en breed scala van afdrukmedia, van gecoate en ongecoate substraten met een dikte van 0,06 tot 0,6 mm. Hierdoor kunnen klanten standaard offset-media gebruiken zonder dat ze vooraf behandelde of dure digitale papiersoorten nodig hebben. Rehms Druck zal deze eigenschap gaan gebruiken voor het drukken op bepaalde plasticsoorten en etiketten, om zo volledig te profiteren van alle voordelen die met UV-inkt mogelijk zijn.

Een belangrijke reden voor Rehms Druck om Konica Minolta te kiezen als partner was de mogelijkheid om met één bewezen technologie zowel het drukken van verpakkingsmateriaal als commercieel drukwerk mogelijk te maken.

Daniel Baier, Managing Director van Rehms Druck, vertelt: “We hebben de afdrukkwaliteit van de Konica Minolta AccurioJet KM-1 grondig getest tegenover zijn concurrenten. De kwaliteit en de resultaten hebben ons echt geïnspireerd om nu te investeren. Dankzij de prestaties en het investeringsrendement van de AccurioJet KM-1 kunnen we ons marktpotentieel uitbreiden naar de verpakkingsmarkt en onze direct-mailcapaciteit verder vergroten. Konica Minolta heeft maandenlang met onze teams samengewerkt om ons bedrijf en onze specifieke wensen grondig te leren kennen. We zijn diep onder de indruk van het professionalisme en het oog voor detail waar iedereen bij Konica Minolta blijk van geeft,om ons te ondersteunen bij onze zoektocht naar nieuwe markten.”

Mark Hinder, Head of Market Development bij Konica Minolta Europe, zegt: “We besteden zorgvuldig aandacht aan de behoeften van onze klanten om tot een succesvolle zakelijk relatie te komen, die zich richt op de nieuwe kansen die UV-inkjet kan creëren op de markt. Onze teams hebben zich intensief ingezet om te bekijken en beoordelen op welke manier de AccurioJet KM-1 niet alleen kon worden ingepast in Rehms Druck’s bestaande Kodak PRINERGY workflows, maar ook welke verschillende gegevensstromen mogelijk zijn. Dit vormt opnieuw een bewijs dat het digitale afdruksysteem een zeer flexibel en aanpasbaar platform is voor innovatieve klanten op zoek naar wegen om hun mogelijkheden uit te breiden.

Met deze AccurioJet KM-1 zal Rehms Druck, dankzij het grote velformaat dat dit productiesysteem van wereldklasse kan verwerken, kunnen groeien in nieuwe toepassingen die nooit mogelijk zouden zijn geweest met andere technologieën.”

Hij besluit: “Rehms Druck zal nu ook kunnen samenwerken met andere AccurioJet KM-1 klanten die profiteren van het grote investeringsrendement dat UV-inkjet kan realiseren.”