27
juli
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

All-in-one afdrukken en foliebedrukking met MGI METEOR Unlimited Colors

Konica Minolta Business Solutions introduceert een innovatieve oplossing voor zijn portfolio industrieel printen: METEOR Unlimited Colors is het enige product op de markt dat een print-engine combineert met een hoogwaardige oplossing voor foliebedrukking. Voortaan kunnen klanten hoge CMYK-kwaliteit combineren met aantrekkelijke, decoratieve effecten. Resultaat: hoogwaardige producten aan zeer aantrekkelijke marges en het bereiken van een nieuwe doelgroep. METEOR Unlimited Colors, waarmee Konica Minolta CMYK-afdrukken op een hoger plan brengt, komt er na de nauwe, strategische samenwerking met MGI. METEOR Unlimited Colors is verkrijgbaar vanaf juli 2017.

Sinds Konica Minolta in 2005 zijn intrede deed op de markt voor productie printen, bouwde het bedrijf een leiderspositie uit in het middensegment van de productieprintsector voor kleurenafdrukken. Dit succes is te danken aan hoogwaardige technologie, maar ook aan een gedegen inzicht in de markt en de behoeften van klanten. Vandaag breidt Konica Minolta zijn aanwezigheid op de markt voor industrieel printen verder uit. De toegevoegde waarde en nieuwe innovaties die hiermee worden gecreëerd, zullen de klanten nog succesvoller maken.

Op drupa 2016 - internationale beurs voor de grafische sector in Duitsland - onderstreepte Konica Minolta al zijn inzet voor de etiketterings- en verpakkingsmarkt. Met de introductie van METEOR Unlimited Colors worden de activiteiten uitgebreidt naar nieuwe markten en klanten.

Schitterende afdrukken: CMYK en verder
De nieuwe combinatie van CMYK-afdrukken met in line foliebedrukking is een unieke kans voor aanbieders van printdiensten. Door zilver- en goudfolie met toner te combineren, kunnen verbluffende metallic oppervlakken en glanseffecten worden gecreëerd. Met METEOR Unlimited Colors overtreft Konica Minolta niet alleen CMYK-afdrukken, maar zelfs vijfkleurendruk.

Met deze oplossing kunnen zowel standaard CMYK-printopdrachten uitgevoerd worden, als printopdrachten verfraaid door het aanbrengen van hot foil, voor de meest verfijnde afwerkingen bij korte tot middellange printruns. Een vergelijkbare technologie is elders niet verkrijgbaar.

Dankzij deze 100% digitale print- en afwerkingsoplossing genieten klanten van maximale flexibiliteit en van rendabele korte printruns. METEOR Unlimited Colors vormt dan ook het perfecte systeem voor de productie van gepersonaliseerde printopdrachten, luxeverpakkingen, ‘limited editions’, alsook voor de productie van meerdere versies. De oplossing is zeer eenvoudig toe te passen. Bovendien moet het systeem bij een nieuwe afdrukopdracht niet opnieuw ingesteld worden, met een minimale doorlooptijd als gevolg.

Sterke, strategische partnerrelatie
Konica Minolta en MGI streven naar een versnelde innovatie en het op de markt brengen van de volgende generatie digitale printoplossingen. De in 2014 tot stand gekomen strategische partnerrelatie is onlangs versterkt doordat Konica Minolta zijn belang in MGI heeft uitgebreid naar 40,5%. Dankzij de wederzijdse synergie-effecten kunnen beide bedrijven inspelen op de groeiende vraag naar decoratieve printprocessen die klanten meer toegevoegde waarde bieden.

 

Foto