20
februari
2018
|
16:36
Europe/Amsterdam

Eerste AccurioJet KM-1 in Frankrijk

Konica Minolta heeft tijdens de vakbeurs C’Print de eerste verkoop van de AccurioJet KM-1 contractueel vastgelegd. De B2+digitale inkjet-productieprinter, AccurioJet KM-1, is in Frankrijk verkocht aan drukkerij Realisaprint.com. Deze nieuwe overeenkomst versterkt het bestaande partnerschap met Realisaprint.com en is de eerste referentie-installatie in Zuid-Europa.

De AccurioJet KM-1 integreert gemakkelijk in zowel offset- als digitale omgevingen en haalt productieaantallen tot 3.000 vel per uur. Eén van de pluspunten is de gepatenteerde ‘dot freeze’ LED UV-cured inkttechnologie die een perfecte kleurregistratie en kleurstabiliteit garandeert. De AccurioJet KM-1 geeft de mogelijkheid om perfecte dubbelzijdige prints te produceren die direct door kunnen gaan naar de nabewerkingseenheid. De registratienauwkeurigheid wordt gewaarborgd door gebruik te maken van dezelfde grijper-naar-grijper-technologie die ook bij offset wordt toegepast.

Realisaprint.com heeft voor deze productieprinter gekozen onder andere door de mogelijkheid om een breed assortiment aan printmedia te kunnen verwerken, waaronder gecoat en ongecoat, offset, met textuur, canvas en pvc met dikten van 60 tot 600 micron zonder voorbehandeling. Het LED (UV)-printproces is erop gericht de vellen direct te kunnen verwerken. De colorimetrische stabiliteit bij inkjet-productie en de kostenefficiëntie bij kleine oplagen zorgde daarnaast voor de beslissing van Realisaprint.com. “Wij zijn het eerste bedrijf in Frankrijk dat de AccurioJet KM-1 koopt. Deze stap versterkt onze reputatie als pionier en vergroot onze expertise binnen de grafische sector, waardoor wij onze klanten beter kunnen ondersteunen bij post-printprocessen,” benadrukt Rémy Barelli, medeoprichter van Realisaprint.com. “Deze nieuwe investering is het resultaat van het langdurige kwalitatief goede partnerschap met Konica Minolta. Het vertrouwen, de expertise van de teams en de manier waarop ze technische ondersteuning bieden, heeft altijd al het verschil gemaakt en gaf Realisaprint.com het vertrouwen om vier productieprinters van Konica Minolta te kopen, waaronder onlangs de JETVARNISH 3DS.”

“Deze digitale B2-productieprinter wordt het Zwitserse zakmes van de grafische wereld, omdat dit model zo veel toepassingsmogelijkheden kent. Deze printer vormt voor onze klanten het gereedschap om te helpen nieuwe toepassingen te verkennen. Toepassingen waar in het verleden veel technieken voor nodig waren om het gewenste eindresultaat te produceren,” zegt Mark Hinder, Head of Market Development bij Konica Minolta Business Solutions Europe. “Onze progressie met betrekking tot onze verkoopdoelstellingen kan worden gezien als een bewijs van de multifunctionaliteit van de AccurioJet KM-1: De feedback van klanten die onze technologie gebruiken heeft niet alleen bewezen dat de KM-1 garant staat voor een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, maar ook dat dit model onze klanten een uniek platform biedt om hun onderneming te laten groeien.”

Als producent van inkjet-printkoppen is Konica Minolta al meer dan 40 jaar een belangrijke speler op de inkjet-markt. Wereldwijd zijn al een dertigtal AccurioJet KM-1 inkjet-productieprinters geïnstalleerd.

Foto: 
(Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies 'Save image as')