18
september
2018
|
09:31
Europe/Amsterdam

‘Elke tender is een nieuwe uitdaging’

Sinds kort versterkt Leila el Ouakili de Tenderdesk van Konica Minolta in Amsterdam. Als bidmanager zorgt zij ervoor dat aanbestedingsprocessen goed verlopen. Een dynamische functie die haar goed past.

“Als bidmanager analyseer ik de uitvraag van de klant, regel ik de resources, maak ik de planning en coördineer ik het hele proces, zodat we alle stappen goed doorlopen en onze documenten op tijd indienen. Ik heb net mijn eerste twee tenders doorlopen. Nu is het afwachten!”

Eén doel voor ogen
“Elke tender is anders, dus je gaat eigenlijk steeds een nieuwe uitdaging aan” vertelt Leila. “Het is heel leuk om met het team te sparren, strategie te bepalen en de krachten te bundelen. Iedereen gaat ervoor, met één doel voor ogen, dus dat geeft veel energie. Het is fijn om een baan te hebben die je triggert om alles uit je potentie te halen en een waardevolle bijdrage te leveren. Blijven ontwikkelen is voor mij echt een must.”

Ontwikkelstap
Voor Leila is de functie van bidmanager dan ook een ontwikkelstap binnen Konica Minolta. Na twee tijdelijke banen op de afdelingen Supply Chain Management en Operations, kon ze de switch maken naar een baan die – naar eigen zeggen – alles omvat wat ze in een functie zoekt. Leila: “Ik wilde meer de saleskant op, maar liever op de achtergrond dan directe verkoop. Ook past een coördinerende rol goed bij mij. Ik ben met HR gaan kijken naar de mogelijkheden. Toen er een plekje vrijkwam op de Tenderdesk, was de keuze dus snel gemaakt.”

Net als thuis
Konica Minolta voelt voor Leila net als thuis. “Het is een hele platte organisatie. Iedereen kent elkaar. Collega’s zijn heel toegankelijk, behulpzaam en vriendelijk. Er is ruimte voor eigen initiatief, je zit niet vast in protocollen. En hoewel ik vooral met Nederlandse collega’s werk, is het interessant dat Konica Minolta een internationaal bedrijf is. Je kunt overal ter wereld over je werk praten.”

Meer weten over werken bij Konica Minolta? Kijk voor meer informatie en actuele vacatures op onze werken bij Konica Minolta. We zoeken nog een bidmanager!