24
april
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Hannover Messe: digitale fabricage oplossingen

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) past digitale fabricage – ICT[1]- en IoT[2]-gebaseerde oplossingen voor productiesystemen die onafhankelijk zijn van mens, plaats, land en fluctuaties – toe op zijn globale bedrijfsactiviteiten. Als een van de manieren om digitale fabricage voor het voetlicht te brengen, exposeert Konica Minolta deze oplossingen op de Hannover Messe 2017 (24 – 28 april 2017, hal 8, stand C05). Dit is de grootste B2B-tentoonstelling die gespecialiseerd is in industriële technologieën ter wereld en vindt plaats in de Messe-gebouwen in het Duitse Hannover. Net als op de beurs van vorig jaar exposeertl Konica Minolta opnieuw nieuwe oplossingen voor de maakindustrie.

Op de Hannover Messe 2017, tot eind deze week, zal Konica Minolta oplossingen laten zien die een drastische optimalisering van de bedrijfsvoering opleveren en de kwaliteit van het productieproces verhogen binnen de gehele leveringsketen, wat geheel in lijn is met het beursthema van dit jaar: “Geïntegreerde industrie - Waarde creëren.”

De oplossingen van Konica Minolta verzamelen, analyseren en verwerken automatisch informatie met betrekking tot de kwaliteitscontrole, logistiek, assemblage en procesbeheersing in de fabrieken en in de gehele leveringsketen door het combineren van de Workplace Hub (een nieuw innovatief hightech IoT-platform voor het verzamelen, analyseren en delen van data in fabrieken) met apparaten die maximaal gebruik maken van de kerntechnologieën van de onderneming op de gebieden van optica en beeldverwerking voor het opmeten van de actuele status en verplaatsingen van mensen en goederen.

Deze oplossingen helpen bij het in beeld brengen van de echte uitdagingen waarmee fabrieken te maken hebben, helpen bij het oplossen van problemen in de maakindustrie en leveren op die manier een bijdrage aan de samenleving.

Te exposeren oplossingen

 1. Workplace Hub:
  Een innovatief hightech IoT-platform voor het verzamelen, analyseren en delen van data.
   
 2. Kwaliteitscontrole:
  Verhogen van de efficiëntie en de accuraatheid van de kwaliteitscontroles binnen de gehele leveringsketen door het automatiseren van de visuele inspectie van voertuigen om te komen tot een gegarandeerd kleurbeheer. Dit wordt bereikt door middel van accurate inspecties van de kleur en de glans in het interieur en aan de buitenkant van het voertuig en door de toepassing van nieuwe technologieën voor non-destructieve inspecties.
   
 3. Geïntegreerde kwaliteitscontrole door automatisering van het inspectieproces en het databeheer:
  Het garanderen van veiligheid en transparantie op basis van het volgen van de goederen binnen de logistieke processen en het verminderen van het aantal menselijke fouten in het transport, dat niet volledig geautomatiseerd is, door het combineren van kentekenherkenning met behulp van camera's met een RFID-pakketgegevenskoppeling van de binnenkomst tot aan de verzending.
   
 4. Optimalisering van het assemblageproces:
  Het aanbieden van nieuwe methodes om het fabricageproces te innoveren (bijv. samenwerking tussen robots en mensen; werkondersteuning, verzamelen en analyseren van data met behulp van draagbare technologie).
   
 5. Procesoptimalisering op basis van conditiebewaking en teledetectie:
  Een conditiebewakingssysteem dat de veiligheid garandeert in fabrieken door het verzamelen en visualiseren van groepskenmerken en van de verplaatsingen van het personeel en door het optimaliseren van de inrichting van het gebouw en van de processen om de productiesnelheid te verhogen.
   

Te exposeren technologieën

 1. Nieuw ontwikkeld 3D AR[3] head-up display (geavanceerd rijhulpsysteem):
  's Werelds eerste 3D AR head-up display voor in de auto.
   
 2. OLED (organische lichtdiode) voor de verlichting:
  Een nieuwe lichtgewicht verlichting met de dikte van een vel papier en buigzamer dan ooit tevoren

Konica Minolta-stand: hal 8, stand C05

Meer informatie:

https://www.konicaminolta.com/com_message/create/hannover_messe_2017/index.html http://hannovermesse2017.konicaminolta.eu/

 

 

 

 

 

 

 

[1] Informatie- en communicatietechnologie

[2] Internet of Things, internet der dingen

[3] Augmented Reality

Download hier de foto 'Data collection, analytics, sharing and automated processing'.