13
juni
2018
|
20:32
Europe/Amsterdam

‘Ik wil elk jaar een stap vooruit’

Ooit gestart bij een makelaarskantoor, via een detachering aan de slag als credit controller bij Konica Minolta en nu als een vis in het water als projectmanager. Patrick Zoet (32) wil elk jaar een stap vooruit, pakt regie over zijn eigen loopbaan en grijpt nieuwe uitdagingen met beide handen aan.

Zijn projectmanagementavontuur begon vorig jaar oktober, via een interne stage. Acht uur per week draaide hij mee op de afdeling, onder begeleiding van een buddy. Al tijdens zijn stage mocht hij in het diepe springen. Patrick: “Ik kon direct aan de slag met een project dat in de implementatiefase zat. Spannend natuurlijk, maar vooral een mooie uitdaging waarin ik mezelf kon laten zien. Dit is goed afgelopen en we hebben er een tevreden klant bij.” 

Overstap
In april maakte Patrick definitief de overstap naar een nieuwe functie als projectmanager. Van het schrijven van een plan van aanpak in een tender tot de implementatie van een project bij een klant, het is een dynamische functie. En dat bevalt hem goed. “Ik werk graag met deadlines en targets. Een beetje druk en stress voelen, daar ga ik harder van lopen. Hoe moeilijker het wordt, hoe beter eigenlijk. En ik vind het leuk om met mensen om te gaan, daar krijg ik energie van.”

Ambitie
Zijn ambities voor de toekomst? “Voorlopig even niets! Eerst deze functie eigen maken en mijn opleiding bedrijfskunde afronden. Ik zit nu op de helft. Verder vind ik het mooi om de transitie van Konica Minolta mee te maken, naar IT-organisatie. We zijn hieraan begonnen, dus ik wil dit ook graag afmaken.”

Meer weten over werken bij Konica Minolta? Kijk op onze Werken bij website.