12
april
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

International University Contest ondersteunt 'University 4.0'

Een jaar geleden lanceerde Konica Minolta Business Solutions de ‘International University Contest’ (IUC). Nu, een jaar later, zijn de finalisten bekend en vindt de finale plaats op zaterdag 29 april in Berlijn. Door het organiseren van de wedstrijd wil Konica Minolta instellingen voor hoger onderwijs ondersteunen bij het bouwen van de digitale campus, de ‘University 4.0’.

Universiteiten, hogescholen en onderwijsinstellingen moeten zich focussen op een efficiënte organisatie om hun concurrentiepositie te versterken. Als wereldleider op het gebied van IT-diensten, ondersteunt Konica Minolta universiteiten in dit proces met deze internationale wedstrijd.

In het afgelopen jaar hebben studenten van universiteiten uit heel Europa de unieke kans gehad om met Konica Minolta te werken aan het analyseren van de huidige document- of informatieworkflow binnen hun universiteit om tot een aanbeveling voor een innovatieve verbetering te komen.

Internationale prijsuitreiking in Berlijn en prijs
Na een reeks van lokale competities om de nationale winnaars te bepalen, zijn de winnende inzendingen voorgelegd aan een internationale jury, bestaande uit toonaangevende academici en vooraanstaande vertegenwoordigers uit de industrie van de digitale beeldvorming. Het internationaal winnende team, dat in Berlijn gekozen gaat worden, wordt uitgenodigd voor het Pioneers Festival 2017 in Wenen, waar slimme startups innovaties voor de toekomst zullen presenteren.

Topklasse jury en sprekers
In een toelichting op de prijsuitreiking zegt Steven Swift, internationaal IUC-jurylid en oprichter van de IMPSGA-alliantie en brancheanalist: ‘Ik verheug me er nu al op om de inzendingen van de deelnemende universiteiten te beoordelen en de studenten persoonlijk te ontmoeten om hun projecten te bespreken. Dit evenement is een enorme kans voor studenten om innovatie te demonstreren, en voor de uiteindelijke winnaars om een aantal belangrijke technologie-investeerders en ondernemers te ontmoeten op het Pioneers Festival 2017, dat op 1 en 2 juni 2017 plaatsvindt in het keizerlijk paleis de Hofburg in Wenen. ‘Andere juryleden zijn onder andere Alastair Creelman, een van de belangrijkste e-learning specialisten van de Linnaeus Universiteit uit Zweden, en hoge functionarissen van Europese Konica Minolta-bedrijven.

Naast de juryleden zullen er twee gastsprekers spreken over het thema innovatie tijdens de prijsuitreiking in Berlijn. Oliver Csendes, de CEO van Pioneers, een platform dat bedrijven koppelt aan beginnende startups uit heel Europa en Azië, zal een overzicht geven over het Pioneers Festival van dit jaar, en de winnaars van de IUC, die het geluk hebben om als onderdeel van hun prijs het festival bij te wonen, persoonlijk verwelkomen. Milan Lakhani, client principal en innovatiestrateeg binnen Konica Minolta’s Europese Business Innovation Centre (BIC) zal inzicht geven in Konica Minolta’s benadering van innovatie, en over een aantal technologieën die zijn ontwikkeld door branche-experts die werken binnen Konica Minolta’s BIC.

IUC 2018
Voortbouwend op het succes van de wedstrijd van dit jaar, heeft Konica Minolta besloten om in 2018 weer een competitie te organiseren.

Het is duidelijk dat er een schat aan talent is onder studenten die graag door middel van innovatie een bijdrage willen leveren aan het soepel functioneren van hun universiteit. We verheugen ons opnieuw op de samenwerking van studenten uit heel Europa en om samen verder te bouwen aan de digitale campus.
Manuel Arroniz, International Business Development Manager bij Konca Minolta

Meer informatie over de IUC, de internationale wedstrijd voor universiteiten van Konica Minolta, is te vinden op : http://iuc.konicaminolta.eu/