05
december
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Introductie van het kleuranalyse-instrument CA-410

Konica Minolta heeft de CA-410 op de markt gebracht. Dit is een kleuranalyse-instrument voor het meten van de snel ontwikkelende displaytypes, zoals OLED-displays. De CA-410 is een optisch meetinstrument dat kan worden toegepast voor inspecties en aanpassing van de witbalans[1] en kleurdensiteit[2] in fabrieken die bijvoorbeeld tv’s en smartphonedisplays produceren. De CA-410 is de opvolger van de CA-310 die bekend staat om zijn snelle en accurate meting, zelfs bij hoogdynamische (HDR) displays.

Een accuraat en 25 keer breder luminantiemeetbereik
Bij smartphonegebruikers groeit de vraag naar een steeds betere weergave van foto's en video's op hun telefoon. Om hierop in te spelen, versnellen de fabrikanten de ontwikkeling van displays met een hogere resolutie, betere contrastverhouding en kleurweergave zoals HDR-displays. Het gevolg is dat de fabrikanten een kleuranalyse-instrument nodig hebben met een breder meetbereik, van extreem lage tot hoge luminantie.
Met zijn nieuwe sensorcircuits bereikt de CA-410 gegarandeerd een accuraat luminantiebereik van 0,001 tot 5.000 cd/m2. Dit is 25 keer breder dan dat van het vorige model. Met dit bredere meetbereik kunnen de fabrikanten de kwaliteit van hoge-resolutiedisplays beter controleren en verbeteren.

Hogere meetsnelheid voor meer productiviteit
De CA-410 kan extreem lage luminantieniveaus meten van amper 0,001 cd/m2 in één seconde – snel genoeg voor toepassing in de fabricageprocessen. Door de grotere sensorcapaciteit en hogere rekensnelheid van de CPU[3] is de totale meettijd met 30 procent verminderd in vergelijking met het vorige model. Hiermee kan de CA-410 een bijdrage leveren voor het verhogen van de productiviteit in de fabrieken van hoge-resolutiedisplays.

Snelle integratie in geautomatiseerde processen
De CA-410 is ontworpen als een sensor die gemakkelijk kan worden geïntegreerd in geautomatiseerde fabricageprocessen. Metingen kunnen hiermee zonder menselijke tussenkomst worden gestart en uitgevoerd. Om ruimte te besparen kan de CA-410 rechtstreeks op de computer worden aangesloten.

Een groter marktaandeel veroveren voor lichtmeetproducten
De serie kleuranalyse-instrumenten die Konica Minolta de afgelopen jaren heeft geproduceerd en doorontwikkeld is wereldwijd erkend als de facto norm voor kwaliteitscontrole van tv's. Deze norm wordt gebruikt door 's werelds grootste displayfabrikanten voor allerlei doeleinden, zoals de inspectie van smartphonedisplays en andere OLED-displays.

Konica Minolta wil zijn marktaandeel voor lichtmeetproducten verbeteren door in te spelen op de groeiende vraag naar OLED-displays en andere marktontwikkelingen. Voor het ontwikkelen van kleurmeetproducten kijkt Konica Minotla naar nieuwe producttoepassingen voor de automobiel-, levensmiddelen- en bouwmaterialenindustrieën.
 


[1] De witbalans is het proces waarbij de verhouding tussen de lichtintensiteit van de drie primaire kleuren - rood, groen en blauw – wordt aangepast om een accurate weergave van wit te krijgen.

[2] Kleurdensiteit is een meting van de toonaanpassing. De kleurdensiteitcorrectie zorgt ervoor dat de helderheid en kleur van de zwart-wit halftinten natuurlijk en aangenaam op het oog overkomen.

[3] Gebaseerd op een simulatie van de kleurdensiteitsmeting in vergelijking met de CA-310 onder Konica Minolta’s testomstandigheden (voor 64 metingen). Hierbij is geen rekening gehouden met de opstarttijd van het display en wachttijden.

Foto: 
(Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies 'Save image as')