19
juni
2017
|
15:09
Europe/Amsterdam

Konica Minolta behaalt hoogste score in DataMaster Lab-tests

Konica Minolta Business Solutions Europe heeft de zeldzame score van vijf sterren (van de vijf mogelijke sterren) behaald in recente tests van DataMaster Lab. In totaal zijn drie MFP's – de A3 bizhub C458, C558 en C658 – in het zonnetje gezet vanwege hun uitzonderlijke kwaliteit, productiviteit en waardevolle eigenschappen die de hele workflow helpen verbeteren. 

Zeldzame en uitstekende scores

De A3 bizhub C458, C558 en C658 worden aanbevolen vanwege hun productiviteit, flexibiliteit, en de kwaliteit van de hard- en software. Volgens DataMaster heeft Konica Minolta de MFP met de snelste automatische documentinvoer die zij ooit in hun laboratorium hebben getest, met een snelheid van 222 ipm voor het scannen van dubbelzijdige originelen. Men waardeert ook dat multitasking, zoals gelijktijdig printen, scannen en zelfs OCR, weinig tot geen effect heeft op de productiviteit.

Een andere overtuigende eigenschap is het aan te passen en reactieve tabletachtige gevoel van het bedieningspaneel. De wijzigingen die Konica Minolta vorig jaar heeft aangebracht in de ergonomie hebben de bruikbaarheid van het product verder verbeterd. DataMaster stelt dat de verbeterde bruikbaarheid met name een groot voordeel is voor onervaren gebruikers.

Konica Minolta’s sterke betrokkenheid bij het milieu en de voortrekkersrol in duurzaamheid wordt ook bijzonder goed gewaardeerd. DataMaster merkt op dat Konica Minolta-producten “vergeleken met veel van hun concurrenten stil zijn en een kleine milieuvoetafdruk hebben”. Deze bewering wordt ook ondersteund door eco-keurmerken zoals Energy Star, Blue Angel en EPEAT Gold.

Over DataMaster Labs

DataMaster Labs is een onafhankelijk testlaboratorium dat zich richt op kantoor- en productietonertechnologie, print- en drukmachines en softwareoplossingen uit de kantoor- en productiewereld. Ten aanzien van hun software worden alle producten getest in zes verschillende categorieën: productiviteit, kwaliteit, bruikbaarheid, flexibiliteit, functies en milieuaspecten. Een score van 5 uit 5 sterren is uitermate zeldzaam. Om dit te bereiken moet het geteste product een uitstekende prestatie leveren en mag het geen zwakke punten hebben in de belangrijkste beoordelingscriteria.