24
april
2018
|
00:00
Europe/Amsterdam

Konica Minolta helpt maakindustrie digitale productie om te zetten van visie naar realiteit

Samenvatting

Tijdens de Hannover Messe 2018 richt Konica Minolta zich duidelijk op het ondersteunen van de maakindustrie bij het aansturen van de daadwerkelijke implementatie van digitale productie op hun productielijnen. Konica Minolta toont hier haar portfolio aan oplossingen die elk zijn ontwikkeld op basis van de behoeften en operationele uitdagingen van ondernemingen op weg naar Industrie 4.0.

De digitale concepten van Industrie 4.0 zijn al enkele jaren prominent aanwezig op bijna alle grote evenementen voor de industrie in Europa en de rest van de wereld. Wat de daadwerkelijke toepassing van deze technologieën betreft, bestaat er echter een grote kloof tussen de visies van deze productiebedrijven en de realiteit op de werkvloer. “Aangezien de Hannover Messe 's werelds grootste industriële B2B-beurs is, is het voor ons ook de ideale locatie om onze klanten te laten zien wat wij kunnen doen om hen te helpen hun productie te digitaliseren en met succes de hindernissen te overwinnen die zij op hun pad kunnen tegenkomen," zegt Yuij Ichimura, Senior Executive Officer & President van Industrial Optical System Business Headquarters bij Konica Minolta, Inc.. Voor veel ondernemingen is het essentieel om een partner te vinden die hen kan helpen bij de implementatie van de oplossingen die zij nodig hebben om over te stappen op een digitale productieomgeving - en tegelijkertijd de beveiliging van hun gegevens en de controle daarop te garanderen. Idealiter is deze partner ook in staat om dit alles uit één hand te leveren.

Johannes Bischof, President & Managing Director van Konica Minolta Business Solutions Deutschland GmbH en Business Unit Manager Digital Manufacturing, zegt dat dit met name geldt voor kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s). Ook deze ondernemingen moeten een reeks specifieke uitdagingen aangaan: “Binnen de meeste KMO’s zijn de beschikbare middelen gekoppeld aan de lopende processen en productiefasen. Vaak beschikken ze noch over de personele middelen, noch over de interne deskundigen om hun overgang naar een digitalisering van de productieprocessen te plannen en uit te voeren. Bovendien zijn ze op zoek naar haalbare opties om de nodige investeringen te financieren. Met deze behoeften in het achterhoofd hebben we voor onze klanten ons aanbod aan Smart Start Packages ontwikkeld.” 

Om deze - met name op KMO gerichte - totaaloplossingen te leveren, heeft Konica Minolta de handen ineengeslagen met AXOOM Solutions. Robert Tordy, CEO van AXOOM, is verheugd over deze samenwerking en de introductie van de Smart Start Packages: “Deze door ons ontwikkelde oplossingspakketten omvatten zowel hard- als softwareoplossingen en stellen alle kleine en middelgrote ondernemingen in staat hun digitaliseringsdoelstellingen op een snelle en effectieve wijze te realiseren. We hebben de Smart Start Packages zo samengesteld dat ze gemakkelijk zijn te installeren en een investeringsvriendelijk startpunt vormen voor Industrie 4.0.”

Diverse productietechnologieën

Konica Minolta gebruikt de Hannover Messe 2018 als podium om ondernemingen kennis te laten maken met diverse digitale productietechnologieën – van sensoren binnen IoT-platforms tot geïntegreerde oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan hoge-resolutie lezen in combinatie met Far Infrared Technolgy (FIR) waardoor het mogelijk is om gaslekken op te sporen die voorheen niet werden gedetecteerd. Of aan smart glasses met holografische optische technologie, waardoor medewerkers efficiënter kunnen werken dankzij de digitale instructies die in het gezichtsveld worden getoond. Dit zal in de logistieke en industriële industrie een welkome oplossing zijn, bijvoorbeeld voor ondersteuning in het magazijn of het repareren van complexe machines.

Met haar decennialange ervaring als productiebedrijf en als partner van duizenden bedrijven in de maakindustrie in Europa heeft Konica Minolta een nauwkeurig beeld in de behoeften van haar klanten en baseert de ontwikkeling van haar oplossingen op deze inzichten. Met deze producten en Konica Minolta als krachtige partner, beperken producerende bedrijven zich niet langer tot het ontwikkelen van digitale productieconcepten, maar kunnen ze daadwerkelijk een concurrentievoordeel behalen door hun processen te gaan digitaliseren.

Informatie over AXOOM

AXOOM GmbH, met haar hoofdkantoor in Karlsruhe, biedt sinds 2015 digitale oplossingen voor machinefabrikanten en productiebedrijven in alle sectoren. Het gelijknamige open platform brengt leveranciers en gebruikers bij elkaar en maakt ze partners. Een aspect dat belangrijke waarde toevoegt aan het productieproces. AXOOM brengt machines, sensoren en software, evenals de volledige waardecreatieketen, in een netwerk samen en dit onafhankelijk van de fabrikanten. Dankzij het op de cloud gebaseerde IoT-platform worden de gegevens transparant en kunnen ze worden gebruikt om de industrie voortdurend te ontwikkelen en te optimaliseren. Met TRUMPF als moederbedrijf en een sterk team van zo'n 100 medewerkers staat AXOOM garant voor een succesvolle combinatie van engineering en IT-expertise.

Meer informatie over AXOOM treft u aan op www.axoom.com