03
mei
2018
|
11:00
Europe/Amsterdam

Konica Minolta neemt IT-bedrijf Aurelium over

Samenvatting

Konica Minolta kondigt de overname van het Kontichse IT-bedrijf, Aurelium, aan. Met deze acquisitie wil Konica Minolta zijn positie op de IT-markt versterken en een uitgebreider portfolio aan diensten en expertise aanbieden om op die manier een volwaardige IT-dienstverlener te worden en een antwoord te bieden op de steeds veeleisender vraag van klanten.

Deze overeenkomst kadert in de ambitie van Konica Minolta om zich te ontwikkelen als volwaardige IT-dienst verlener met complete digitale oplossingen. De overname van Aurelium moet dat proces nu verder bewerkstelligen. Door de bundeling van de krachten van beide bedrijven zal Konica Minolta zijn klanten nog beter tegemoet kunnen komen met een vollediger servicepakket en de expertise van IT-professionals met onderbouwde expertise en uitstekende referenties.

Konica Minolta zal onder meer het vorig jaar geïntroduceerde concept ‘Workplace Hub’ samen met Aurelium op de Belgische markt gaan brengen. Workplace Hub is een nieuwe en innovatieve IT-oplossing voor bedrijven die alle technologie van een organisatie samenbrengt in één centraal platform om de toekomst van business IT-management veilig te stellen. De Workplace Hub ondersteunt kleine, middelgrote en grote ondernemingen bij hun digitale transformatie door een oplossing te bieden voor de groeiende complexiteit van IT. De lancering staat gepland voor later dit jaar.

Xavier Biermez | Managing Director Konica Minolta ‎Belgium & The Netherlands
Voor ons is dit uitstekend nieuws. Door hun kennis en expertise zal Aurelium een uitstekende aanvulling en ondersteuning zijn op de bestaande activiteiten van Konica Minolta. Wij kijken ernaar uit om op een hechte manier samen te werken en samen de toekomst tegemoet te gaan.
Xavier Biermez | Managing Director Konica Minolta ‎Belgium & The Netherlands

Aurelium telt vandaag een 50-tal personen en kan teren op meer dan 30 jaar expertise als expert in ICT-oplossingen. Het bedrijf zal zijn naam en eigenheid behouden en blijven werken vanuit Kontich. Het huidige operationele management Philippe Reinardts COO en Gert Lambers CC&TO zullen hun Teams blijven aansturen.