01
februari
2018
|
15:53
Europe/Amsterdam

Konica Minolta opent wereldwijde Digital Manufacturing Hub

Met het Internet of Things (IoT), Industrie 4.0 en Data Handling heeft de digitalisering ook het productiebedrijf bereikt. Om klanten tijdens dit ontwikkelings- en transformatieproces te begeleiden en te ondersteunen, opent Konica Minolta vandaag de Digital Manufacturing Hub in Darmstadt. Deze productiehub is de wereldwijde hoofdvestiging van de onlangs opgerichte business unit Digital Manufacturing.

Met de opening van de Digital Manufacturing Hub geeft Konica Minolta het startschot voor de uitbreiding van zijn bekende en vertrouwde IT-services en totaaloplossingen rondom de optimalisering van documentintensieve B2B-bedrijfsprocessen. De uitbreidingen omvatten onder andere knowhow op het gebied van sensor- en visualiseringstechnologieën, een vakgebied waarin Konica Minolta een jarenlange ervaring heeft. „Het doel van de nieuwe business unit is om samen met en voor klanten van Konica Minolta oplossingen voor het digitale transformatieproces te ontwikkelen en te implementeren“, aldus Yuji Ichimura, President, Industrial Optical System Business Headquarters. Hiervoor zal Konica Minolta samenwerken met diverse partners. De focus zal hierbij liggen op visualisering in al zijn facetten om optimalisatiemogelijkheden zichtbaar en inzetbaar te maken.

Tijdens de opening zijn er niet alleen lezingen door o.a. de Technische Universiteit Darmstadt, maar wordt ook een discussieforum gepresenteerd en worden er live demonstraties van de eerste oplossingen gegeven. 

Hoofd van de business unit Digital Manufacturing is Johannes Bischof, President Konica Minolta Business Solutions Duitsland. Hij wordt ondersteund door Steve Rommel, die in zijn nieuwe functie de dagelijkse leiding van de Digital Manufacturing Hub in Darmstadt op zich zal nemen. Rommel heeft niet alleen een jarenlange brancheoverkoepelende ervaring met productie in wereldwijd actieve bedrijven, maar ook op het gebied van R&D.

Johannes Bischof, President Konica Minolta Business Solutions Germany & Austria
Voor Konica Minolta is de oprichting van de nieuwe business unit een nieuwe, belangrijke mijlpaal in de voortzetting van onze succesvolle bedrijfsgeschiedenis. In de Digital Manufacturing Hub zullen wij onze innovatiekracht en expertise bundelen om toekomstgerichte oplossingen voor producerende bedrijven te ontwikkelen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij hiervoor met Darmstadt een ideale locatie hebben gevonden. 
Johannes Bischof, President Konica Minolta Business Solutions Germany & Austria