16
juli
2018
|
00:00
Europe/Amsterdam

Konica Minolta opgenomen als best practice in onderzoeksrapport naar bedrijfsinnovatie

Samenvatting

Konica Minolta’s innovatieaanpak is één van de 'best practices' waarnaar wordt verwezen in het nieuwe onderzoek van Capgemini Consulting en MIT Digital "De grondslagen voor bedrijfsinnovatie in het digitale tijdperk”. Voor grote ondernemingen houdt het steeds snellere digitaliseringstempo in het moderne bedrijfsleven zowel kansen als risico's in: enerzijds kan het een bron van aanzienlijke groei zijn, maar aan de andere kant kunnen zelfs kleine starters de gevestigde kernmarkten van grote spelers snel verstoren. Dit maakt innovatiekracht tot een cruciale factor voor zakelijk succes. Grote ondernemingen worden gedwongen om de manier waarop zij innovatie organiseren te heroverwegen. 

Innovatie is altijd een kenmerk van Konica Minolta geweest: de onderneming bestaat al meer dan 140 jaar en al die tijd heeft Konica Minolta actief grenzen verlegd zodat het bedrijf innovatieve technologie kan bieden aan zijn klanten. “Voor ons is innovatie een kernactiviteit die wereldwijd wordt nagestreefd", zegt Yuji Ichimura, Konica Minolta’s Senior Executive Officer bij Konica Minolta, Inc.

Het rapport van Capgemini Consulting en MIT Digital signaleert drie factoren voor succesvolle innovatie bij grote ondernemingen: de juiste innovatiearchitectuur, de juiste innovatiebronnen en het op elkaar afstemmen van de juiste vaardigheden. De innovatiearchitectuur van Konica Minolta telt vijf Business Innovation Centres (BIC's) op verschillende continenten. Hun missie is om meer inzicht te krijgen in de behoeften van klanten en meerwaarde te leveren door daarop te anticiperen. Dit is de drijvende kracht achter de groei van de onderneming.

Wat betreft de bronnen voor informatie gelooft Konica Minolta dat samenwerking een belangrijke succesfactor is. Daarom streeft de onderneming naar een ‘open innovatie’-proces, waarbij samenwerken met klanten, partners, onafhankelijke onderzoeksinstellingen en universiteiten belangrijk is. Dit helpt met name om een nieuw aanbod te ontwikkelen op het gebied van The workplace of the Future, Augmented Vision, Wearable Devices en Innovation as a Service. De BICs versnellen de veranderingen en komen met het toekomstige product- en dienstenaanbod van Konica Minolta. Tot slot, innovatie is diep verankerd in de bedrijfscultuur van voortdurende transformatie, waar teams worden aangemoedigd om uitdagingen aan te gaan:

“Wij zijn vereerd en trots dat we als 'best practice' zijn opgenomen in dit innovatierapport van dergelijke gerenommeerde organisaties. Dit vormt voor ons een extra bevestiging dat we op de goede weg zijn om een succesvolle toekomst voor onze onderneming te waarborgen", concludeert Ichimura.

Het volledige rapport is hier verkrijgbaar:

Rapport: 
(Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies 'Save image as'.)