12
december
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Konica Minolta opnieuw in "Climate A-List"

Konica Minolta is voor de tweede keer op rij door CDP (Carbon Disclosure Project) bovenaan de Climate A-lijst gezet. CDP is een internationale non-profit organisatie die met verschillende activiteiten helpt om tot een duurzame economie te komen.

Op de Climate A-lijst staan bedrijven die gezien worden als wereldwijd toonaangevend vanwege de acties en strategieën die zij ontwikkelen als reactie op de klimaatverandering. Uit meer dan 6.200 bedrijven over de hele wereld die door CDP zijn geënquêteerd, zijn 112 bedrijven geselecteerd voor de Climate A-lijst van dit jaar. Konica Minolta gelooft dat het bedrijf de opname in de Climate A-lijst te danken heeft aan de manier waarop Konica Minolta omgaat met klimaatverandering en de openheid over de informatie over zijn manier van werken.

Xavier Biermez | Managing Director Konica Minolta ‎Belgium & The Netherlands
Het realiseren van een duurzame wereld voor de huidige en toekomstige generaties staat centraal in onze bedrijfsfilosofie. Konica Minolta richt zich bij al zijn bedrijfsprocessen op het terugdringen van zijn milieu-effecten – van de productontwikkeling tot de inkoop, productie, distributie, verkoop en service, inzameling en recycling. 
Xavier Biermez | Managing Director Konica Minolta ‎Belgium & The Netherlands

Daarom heeft Konica Minolta ambitieuze doelen gesteld voor de reductie van CO₂-emissie gedurende de levenscyclus van een product, vergeleken met de niveaus van het jaar 2005:

  • 2016: 40 procent
  • 2030: 60 procent
  • 2050: 80 procent

“Deze doelstellingen zijn vastgelegd in onze ‘Eco Vision 2050’. We zijn heel trots dat we onze doelstelling voor 2016 hebben overtroffen met een CO2-reductie van 49 procent”, gaat Xavier Biermez verder. De doelstelling voor 2030 is dit jaar in maart goedgekeurd door het Science Based Targets initiative (SBTi). Het SBTi is in 2015 gezamenlijk opgericht door CDP, Global Compact van de Verenigde Naties, het World Resources Institute en het World Wide Fund for Nature, om op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde doelen (SBT's) te bereiken die de emissie van broeikasgassen moeten terugdringen en daardoor de opwarming van de aarde beperken tot minder dan 2 °C in vergelijking met temperaturen van voor het industriële tijdperk.