10
oktober
2017
|
10:05
Europe/Amsterdam

Konica Minolta presenteert AccurioLabel 190 Label Pers op Labelexpo

Met een aantal belangrijke aankondigingen op Labelexpo, waaronder de lancering van de AccurioLabel 190 Label Pers, overtreft Konica Minolta zijn eigen bedrijfsdoelstellingen én die van zijn doelgroep. Daarmee versterkt het bedrijf zijn reputatie op de Industrial Print markt.

Konica Minolta’s AccurioLabel 190 – een volledig digitale tonerpers die in Europa ontwikkeld is en in samenwerking met het Deense bedrijf Grafisk Maskinfabrik (GM) geproduceerd wordt – is op Labelexpo geintroduceerd. Nog geen week later draait de productie ervan al op volle toeren. Konica Minolta onderzoekt daarom actief de mogelijkheden om de productie verder op te schalen, want de vraag overschrijdt de verwachtingen.

De AccurioLabel 190 is de opvolger van de bizhub C71cf, een pers die twee jaar geleden op de markt kwam en al aan meer dan honderd bedrijven wereldwijd verkocht is. GM bouwt nu verder op dit succes en biedt nu ook de DC330 mini converting-unit voor de AccurioLabel 190 pers aan. Deze kan inline met de machine werken of als autonome unit.

De AccurioLabel 190 van Konica Minolta biedt kwaliteit op offset-niveau met 1200x1200 dpi en hoge kleurconsistentie, en vereist geen speciaal voorbehandeld papier. De nieuwe machine voor de Europese markt wordt standaard geleverd met een baangeleidingssysteem. Ze levert labelproducenten veel voordelen op, zoals eenvoudige bediening, snel omstellen, korte doorlooptijden en mogelijkheden voor variabele data printing. Ook de support en de service zijn ongeëvenaard.

Een andere primeur aan de Labelexpo-stand van Konica Minolta was het JETvarnish 3DWeb Color+-systeem van MGI voor labels, flexibele verpakking en krimpfolie. De nieuwe digitale inkjet veredelingspers versterkt het strategische partnership tussen MGI Digital Technology en Konica Minolta. De nieuwe machine produceert inline vlakke en 3D UV-spotlak, 3D gepreegde laktexturen en vlakke en gepreegde folie-effecten. Met de volledige oplossing, voorzien van een flexo-primingstation voor behandelen van ongestreken materiaaloppervlakken en een semirotatiestanssysteem aan het einde van de productielijn, is een integrale productiegang mogelijk.

"De reacties van bezoekers waren fantastisch en toonden aan dat er in de markt een sterke behoefte is aan ons aanbod”, vertelt Daniel Schulz, Product Manager Label Printing bij Konica Minolta Business Solutions. “Voor we de AccurioLabel 190 op de markt brachten, voerden we op grote schaal een marktonderzoek uit. We luisterden aandachtig naar de feedback van klanten en daarmee hebben we onze ideeën en denkwijze verder kunnen vormgeven.”

Schulz: "Voor Konica Minolta was Labelexpo een belangrijk platform om zijn technologie en diensten van wereldklasse te demonstreren. De grote belangstelling toonde op dat moment al aan dat de AccurioLabel 190 pers bijzonder goed zou verkopen. Vooral de optie voor inline afwerking rekende op veel bijval, net zoals de flexibiliteit voor offline werking. Nog geen week na Labelexpo is de productie van GM-winders op schema en onderzoeken we actief de mogelijkheden om deze verder op te schalen."

De beproefde op toner gebaseerde digitale technologie voor labels van Konica Minolta wordt op grote schaal gebruikt door klanten over de hele wereld. De systemen worden lokaal aangeboden, net zoals de levering van service, onderdelen en verbruiksartikelen. Buiten Europa levert Miyakoshi – de vertrouwde partner van Konica Minolta – nog steeds de winders voor de AccurioLabel 190.

De praktijkcase van de Britse klant Soabar Ltd was een van de succesverhalen aan Konica Minolta-stand op Labelexpo. Volgens Robert Gallagher, Production Director bij Soabar Ltd., onderscheidt Konica Minolta zich op het gebied van service: "We kozen voor Konica Minolta omdat de service gewoon fantastisch is, net zoals de support en de back-up. Ze hielpen ons met het hele proces eromheen en verkopen meer dan een machine. Ik ben ervan overtuigd dat we nergens anders iets beter kunnen krijgen."

De labelperssystemen van Konica Minolta passen precies in het segment tussen instapsystemen en de geavanceerde digitale drukpersen. De eerste leveringen van de nieuwe AccurioLabel 190 pers vinden plaats in december 2017.

Foto: 
(Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies 'Save image as')