23
oktober
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Konica Minolta toont kantoor van de toekomst in nieuw experience centre

Konica Minolta opent The Hub in zijn kantoor te Amsterdam, een experience centre waar technologieën worden getoond die het kantoor van de toekomst optimaliseren. Verschillende oplossingen die Konica Minolta in de nabije toekomst op de markt zal brengen, kunnen in The Hub worden bekeken en uitgeprobeerd.

Van virtuele receptionist tot wearable communicator
Gezichtsherkenning, voorspellende softwareoplossingen en slimme Internet of Things-systemen zijn slechts een paar van de innovatieve antwoorden op de veranderende eisen van de arbeidsmarkt. Hierbij een greep uit de oplossingen die in The Hub te vinden zijn:

  • ALICE – In The Hub is het mogelijk om kennis te maken met ALICE, de virtuele receptionist die lobby’s en kantoren beheert. ALICE kan onder andere gasten ontvangen, medewerkers informeren over de aankomst van bezoekers en hen digitaal met elkaar in contact brengen.
  • Mobotix – In samenwerking met MOBOTIX AG laat Konica Minolta mogelijkheden zien voor intelligente IP-video-oplossingen binnen het bedrijfsleven. Infraroodsensoren die zich in de slimme camera’s bevinden, kunnen bijvoorbeeld in de zorg worden gebruikt voor het waarschuwen van verplegers als een patiënt uit bed valt. Of mensen die een pand betreden en verlaten kunnen automatisch door de camera’s worden geteld, waardoor er niemand achterblijft na sluitingstijd.
  • Smart Room Booking – Deze oplossing voorspelt aan de hand van predictive analytics patronen het gebruik van meeting rooms. Vergaderruimtes worden vaak geboekt en vervolgens niet of maar een gedeelte van de tijd gebruikt. Door gegevens te analyseren – zoals hoe vaak een persoon die een ruimte reserveert daadwerkelijk op is komen dagen en hoe lang de ruimte gemiddeld in gebruik is door deze persoon - voorspelt Smart Room Booking hoe groot de kans is dat de meeting room beschikbaar is. Hierdoor kunnen ruimtes optimaal worden benut.
  • Holographic Optical Element – Via een slimme bril met holografische optische technologie kunnen medewerkers efficiënter werken, doordat digitale instructies in het gezichtsveld worden getoond. Deze wearable communicator zal voornamelijk voor de logistieke en industriële industrie een welkome oplossing zijn, bijvoorbeeld voor ondersteuning in het magazijn of het repareren van complexe machines.
  • Workplace Hub - Workplace Hub is een centraal platform dat de gehele IT-infrastructuur en bestaande en toekomstige IT-systemen van een organisatie beheert en coördineert. Workplace Hub voorziet gebruikers van een centraal dashboard dat een compleet overzicht biedt van al het IT-gebruik van de hele onderneming. Hierdoor wordt het systeembeheer een stuk gemakkelijker.
Xavier Biermez | Managing Director Konica Minolta ‎Belgium & The Netherlands
Door de snelle veranderingen van de werkomgeving is er grote behoefte aan ondersteunende technologieën. Wij zijn daarom continu bezig met het ontwikkelen van geavanceerde oplossingen om tegemoet te komen aan deze behoefte. Naast het aanbieden van innovatieve oplossingen, is het essentieel dat een digitaliseringsstrategie wordt geformuleerd en geïmplementeerd die is afgestemd op elke individuele klant. Ook hiervoor zijn wij een sterke sparringpartner. In The Hub kunnen wij bezoekers zowel informeren als inspireren door samen in gesprek te gaan en oplossingen te laten zien, voelen en uit te proberen.
Xavier Biermez | Managing Director Konica Minolta ‎Belgium & The Netherlands
Foto's: 

(Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies 'Save image as')