09
augustus
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Konica Minolta’s AccurioPress C2070P is Fogra-gecertificeerd

De AccurioPress C2070P van Konica Minolta na een reeks uitvoerige testen bekroond met een FograCert Validation Printing System (VPS) certificaat. Deze certificering geldt voor de gehele C2070-serie.

Het hogesnelheid digitale kleurensysteem brengt beeldkwaliteit en consistentie naar een nieuw niveau. Het systeem heeft een reeks tests ondergaan om de goedkeuring te behalen van het in Duitsland gevestigde onderzoeksbureau dat werkt onder vlag van de Duitse Federatie van Industriële Onderzoeksassociaties (AiF). De AiF bewaakt en ondersteunt gezamenlijk industrieel onderzoek namens het federale ministerie van economie en technologie.

De Fogra-certificering weerspiegelt de feedback die Konica Minolta krijgt van onze klanten over de eigenschappen en productiviteit van het AccurioPress C2070P-systeem. Het onderstreept dat de meest recente uitbreiding van ons productassortiment voldoet aan de strengste normen van de branche doordat het de klanten nog meer kwaliteit garandeert dankzij de productiviteit, betrouwbaarheid en afdrukkwaliteit waar Konica Minolta bekend om staat.

Fogra is van mening dat de Konica Minolta AccurioPress C2070P ‘voldoet aan alle criteria die tijdens de tests aan bod kwamen’. Het systeem is nu gecertificeerd in combinatie met de EFI Fiery, CREO- of Konica Minolta-controllers.

De Konica Minolta AccurioPress C2070P werd op een breed scala van mogelijkheden getest onder verschillende afdrukomstandigheden. Denk hierbij aan PDF/X-conformiteit, controle van substraatkleur, glans en fluorescentie, kleurnauwkeurigheid, uniformiteit, duurzaamheid en kleurechtheid. Ook werd getest op vervagen, lange en korte termijn herhaalbaarheid, wrijfbestendigheid van de afdruk, colorimetrische toonwaardeverschuiving, toonwaardereproductiegrenzen, beeldregister en resolutievermogen en marge-informatie.

De Konica Minolta AccurioPrint C2070P levert uitstekende kleur- en registratiestabiliteit en een excellente afdrukkwaliteit. Door de verbeterde verwerking van dik papier zijn uiteenlopende mediatypen te gebruiken, zoals gecoat en reliëfpaper tot maximaal 350 g/m2. Bovendien is er een nieuwe unit met een grote capaciteit voor banners tot een grootte van 750 mm. Door deze functionaliteit is het mogelijk om efficiënt banners af te drukken, bijvoorbeeld voor boekomslagen en drievouw menu's. De afdruksnelheid van enveloppen is verdubbeld ten opzichte van de voorganger – de bizhub PRESS C1070. De nieuwe dubbele kleurenscanner heeft een maximumsnelheid van 240 ipm en een dubbele invoerdetectiekit om te voorkomen dat twee vellen tegelijk worden gescand.

Foto: