18
december
2017
|
14:41
Europe/Amsterdam

Medewerkers hebben prioriteit in alle plannen die we maken

Een warm welkom voor nieuwe collega’s, bootcamp op dinsdag, investeren in talentontwikkeling en leiderschap. Nathalie van der Valk, HR-manager bij Konica Minolta Business Solutions Nederland, zorgt ervoor dat de factor ‘mens’ prioriteit heeft in alle plannen en activiteiten van het bedrijf. En dat merk je.

“Konica Minolta zit als bedrijf midden in een transitie, van printerleverancier naar IT-servicepartner voor bedrijven. Onze focus verschuift grofweg van hardware naar software, van producten naar services. Deze ambitie kunnen we alleen waarmaken als we oog hebben voor de mensen die het moeten doen. Dus daar steken we veel energie in, en betrekken we collega’s actief bij.”

Vrijheid
De afgelopen jaren zijn flink wat meters gemaakt op HR-vlak, maar Nathalie kijkt liever vooruit dan terug. We zijn continu bezig met de vraag: Wat kunnen we beter doen? Hoe maken we het werk makkelijker? Het leuke is dat je binnen Konica Minolta snel resultaat ziet van je werk. We kennen elkaar, de sfeer is informeel en de lijnen kort. Er is volop ruimte om dingen te creëren, en te vernieuwen. Die vrijheid krijg ik ook. En dan vooral om te doen. Gewoon ergens beginnen en actie ondernemen, ook al is het een kleine stap. Daar geloof ik echt in.”

Playground
Eén van de HR-uitdagingen van dit moment is het aantrekken van nieuw talent, mensen die goed passen bij de visie en koers van Konica Minolta. Nathalie: “We hebben als bedrijf veel te bieden, en laten dit steeds meer zien. Konica Minolta is een playground voor jong talent, met veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en persoonlijke ontwikkeling. Maar ook meer ervaren consultants of projectmanagers kunnen hier een pioniersrol pakken en ‘changemaker’ zijn. Wie wil creëren en bouwen zit hier goed. Niet alles hoeft volgens het boekje te lopen.”

Meer weten over werken bij Konica Minolta? Kijk op onze Werken bij website.