10
april
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

OLED Joint Venture - Konica Minolta met Pioneer

 

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) en Pioneer Corporation (Pioneer) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om in mei 2017 een joint venture op te richten, Konica Minolta Pioneer OLED, Inc., voor de bouw van een fabriek van organische lichtdiodes (OLED's) voor de verlichting in voertuigen.

Door de groeiende vraag naar geavanceerde auto-onderdelen, één van de belangrijkste kenmerken die meerwaarde oplevert, gebruiken steeds meer luxe automodellen OLED-verlichting voor de achterlichten. In de toekomst zal de vraag naar nog kleinere en lichtere auto-onderdelen alleen maar toenemen, niet alleen uit designoogpunt, maar ook om het totale energieverbruik van de auto's te verminderen. Hierbij moeten de fabrikanten rekening houden met strenge kwaliteitscontroles vanwege de veiligheid van de achterlichten.

OLED wordt ook steeds vaker gebruikt voor nieuwe toepassingen, zoals reclameverlichting, waarbij verlichting in papier is geïntegreerd, en verlichting voor verpakkings- en schoonheidstoepassingen, die gebruik maken van de hoogwaardige kleurproducerende eigenschappen van OLED.

Om in te spelen op deze marktsituatie combineert Konica Minolta zijn productietechnologieën en ‘roll-to-roll’-methode voor het flexibel produceren van panelen met Pioneer’s ervaring in de massaproductie en verkoop van OLED-panelen en diens kennis als fabrikant van auto-elektronica. Door het aangaan van deze samenwerking verwachten beide ondernemingen dat de joint venture verlichting kan produceren met nieuwe, aantrekkelijke mogelijkheden voor de klant.

De nieuw op te richten onderneming zal zich bezighouden met bedrijfs- en productplanning, productontwikkeling, de ontwikkeling van productietechnologieën, alsmede met de marketingfuncties van de OLED-verlichting voor beide ondernemingen, om zo te komen tot een verdere uitbreiding van de initiatieven.

Doelstelling van het bedrijf
De activiteiten van de onderneming richten zich op het nieuwe terrein van de autoverlichting, naast de verlichting voor indicators en voor reclame die Konica Minolta heeft ontwikkeld en speciale verlichtingstoepassingen voor schoonheids- en medische doeleinden waarin Pioneer sterk is. Door de opbouw van een sterke positie in flexibele OLED-verlichting, beoogt de gezamenlijk opgerichte onderneming het behalen van een jaaromzet van meer dan 200 miljoen euro op middellange termijn.

Joint Venture bedrijfsoverzicht:

  • Bedrijfsnaam: Konica Minolta Pioneer OLED, Inc.
  • Geplande oprichtingsdatum: Mei 2017
  • Hoofdkantoor: Hamamatsucho Building, 1-1-1 Shibaura, Minato-ku, Tokio Japan
  • Kapitaal: 490 miljoen yen (Investeringsverhouding: Konica Minolta 50%, Pioneer 50%)
  • Bedrijfsdomein: Ontwikkeling en verkoop van OLED-verlichtingspanelen


Successen van Konica Minolta en Pioneer met OLED-verlichting
Konica Minolta heeft door inzet van zijn kerntechnologieën in 2011 's werelds eerste commerciële OLED-verlichtingspanelen gebouwd van geheel oplichtende diodes. In 2014 kondigde het bedrijf het papierdunne, lichtgewicht en flexibele plastic substraat OLED-verlichtingspaneel aan, met 's werelds eerste regelbare kleurfunctie, 's werelds dunste OLED-verlichtingspaneel en, met het witte OLED-verlichtingspaneel, 's werelds hoogste verlichtingsrendement. Dankzij deze technische successen is Konica Minolta koploper in de branche.

Pioneer startte in 1997 als eerste ter wereld met de massaproductie en levering van OLED-displays. Met de ontwikkeling en marktintroductie van OLED-displays voor auto's in 2004, heeft het bedrijf in totaal meer dan 140 miljoen van deze displays verkocht en een schat aan OLED-verwante technologieën verzameld. In 2012 is Pioneer gestart met de levering van 's werelds eerste OLED-verlichtingsmodules met regelbare kleur en helderheid. In 2014 volgde Pioneer met 's werelds eerste massaproductie en levering van de OLED-verlichtingsmodule met een nat coatingproces voor een lichtproducerende laag, wat voor significant lagere productiekosten zorgt. Door het beschikken over massaproductietechnologieën en fabrieken voor OLED-verlichtingspanelen, heeft Pioneer toepassingen kunnen introduceren op brede en diverse gebieden, zoals een verlichting voor schoonheids- en medische toepassingen, alsmede een aanbod van verlichting voor auto's.