04
mei
2017
|
15:17
Europe/Amsterdam

PLS overtuigd van AccurioJet KM-1 na bèta-proef

Arndt Eschenlohr, President van PLS Print Logistic Services GmbH
Ik heb nog nooit eerder een technologie zoals deze gezien. Het is zeker beter dan offsetprinten. 
Arndt Eschenlohr, President van PLS Print Logistic Services GmbH

Konica Minolta heeft vandaag bekendgemaakt dat PLS Print Logistic Services GmbH in het Duitse Markkleeberg de nieuwste commerciële klant is voor zijn AccurioJet KM-1 UV Inkjet losblad pers.

PLS is een filiaal van de Amerikaanse online printservice OvernightPrints met wereldwijd 400 medewerkers, waarvan 70 in Europa. Hier werd een jaar geleden de eerste bèta-uitvoering van de pers geïnstalleerd. We kunnen nu bekend maken dat deze jarenlange trouwe klant van Konica Minolta enorme kansen ziet in dit nieuwe systeem.

Het bedrijf levert een snelle, betrouwbare allround nachtelijke afdrukservice voor een breed gamma producten en bedient klanten via zijn Europese webwinkels. Een cruciale factor bij de jaarlijkse dubbele groeicijfers is de expansie van het OvernightPrints-productassortiment. Voor de ontwikkeling van deze nieuwe diensten en producten is een centrale plaats weggelegd voor de AccurioJet KM-1.

In het verleden gebruikte PLS zowel offset-producten als de Konica Minolta bizhub-producten om aan de wensen van de klanten te voldoen vanwege de hoge verwachtingen die deze hebben als het gaat om kwaliteit, snelle leveringen en dienstverlening. Het bedrijfsmodel van PLS is gebaseerd op een gemiddelde oplage van 160 vellen. Het conventionele offsetdrukken is niet langer praktisch voor het bedrijf omdat de hoeveelheid afval die bij deze technologie ontstaat tussen de 70 en 150 vellen per opdracht ligt.

De KM-1 pers heeft drie belangrijke voordelen voor PLS:

  • Betere omgang met papier en workflowtechnologieën
  • Dankzij de UV-inkt kan het bedrijf snel opdrachten doorzetten naar de afwerking met offsetkwaliteit op standaard offsetpapier. Dit heeft als voordeel dat er geen pre-coating of aparte voorraad nodig is voor digitaal printen.
  • Superieure productiemogelijkheden ten opzichte van systemen van de concurrentie door de expertise van Konica Minolta in het ontwerpen van inktkoppen en de inline controle van de kwaliteit.

Arndt Eschenlohr, President van PLS Print Logistic Services GmbH, vertelt: “Ik heb nog nooit eerder een technologie zoals deze gezien. Het is zeker beter dan offsetprinten. Een van de extra voordelen is dat de hoeveelheid afval tot het minimum beperkt is. Met de AccurioJet KM-1 hebben we nieuwe markten kunnen veroveren, zoals die van verpakkingen, die ons belangrijke groeikansen bieden voor digitaal printen.”

Mark Hinder, Head of Market Development, Konica Minolta Business Solutions Europe, zegt: “PLS stelde hoge eisen aan de nieuwe machine en was daardoor precies de juiste klant om de AccurioJet KM-1 tot het uiterste te beproeven. Door nauw samen te werken in een geslaagd partnership hebben we niet alleen de robuustheid van deze industriële inkjetpers bewezen, maar hebben we aan de klanten van PLS laten zien dat we offsetkwaliteit kunnen leveren en daardoor online drukkerijen zoals PLS nu een echt alternatief kunnen bieden. We gaan nu zelfs nog een stap verder en zijn bezig met het testen van kunststoffen en verpakkingsmaterialen om PLS nog meer kansen te bieden op de nieuwe markten die ontstaan met UV-inkjetprinten.

“We hebben nauw samengewerkt met Arndt en zijn medewerkers om te kijken en te beoordelen op welke manier de AccurioJet KM-1 belangrijke nieuwe markten kan ontsluiten en PLS kan laten groeien. Dit digitale productiesysteem van wereldklasse is een zeer flexibel en aanpasbaar platform voor innovatieve klanten die op zoek zijn naar wegen om hun mogelijkheden uit te breiden.

En hij voegt er nog aan toe: “Het zijn spannende tijden voor Konica Minolta en hiermee kunnen we klanten een echt alternatief voorstellen dat meer kan dan alleen afdrukken op onbehandeld offsetpapier . Als innovator blijven we grenzen verleggen. Dit sterkt ons in de overtuiging dat de AccurioJet KM-1 het product bij uitstek zal worden voor commerciële drukkerijen om de kloof te overbruggen tussen toner en offset velproductie en in het streven naar de ontwikkeling van nieuwe markten."

Download hier de foto.