12
oktober
2018
|
17:13
Europe/Amsterdam

Rehms Druck ontvangt Duitslands eerste QSD-certificering voor UV-inkjet

Samenvatting

Rehms Druck werkt met de Konica Minolta AccurioJet KM-1 UV inkjet-pers en is de eerste drukker in Duitsland die de QSD (DIN ISO 12647-8) certificering in digitaal inkjet UV-printen heeft behaald.

Deze nieuwste erkenning van kwaliteit is een aanvulling op de DIN ISO 12647-2 Standard Offset Printing Process-certificering die sinds 2006 herhaaldelijk werd behaald door de in Borken, Westfalen, gevestigde onderneming.

De certificering voldoet aan de huidige Fogra51 (PSOCoated_v3.icc) en Fogra52 (PSOuncoated_v3.icc) normen en beoordeeld proefdrukken op consistentie en geschiktheid voor validatie. Ook werden colour managementgegevens volgens de PDF / X-specificaties gecontroleerd. Verder toont de certificering aan dat de drukkerij beschikt over competentie voor advisering en printmediakeuze en ervaring heeft met het verwerken van printopdrachten met variabele gegevens. Met deze uitbreiding van de ISO-norm is de QSD-certificering een van de hoogste certificeringen die een Duitse drukkerij kan behalen.

Daniel Baier, managing director van Rehms Druck, zegt: “Gestandaardiseerde productieprocessen vormen een waarborg voor kwaliteit en door de certificering uit te breiden naar het printen van variabele gegevens, kunnen we een productie van individuele content garanderen die verifieerbaar is gereguleerd. Wij kunnen ook consistente en reproduceerbare kleuren garanderen.”

Rehms Druck is al jaren een trouwe relatie van Konica Minolta. De onderneming besloot in maart 2017 te investeren in de AccurioJet KM-1 UV-inkjettechnologie. Met 110 medewerkers en een jaaromzet van € 18,5 miljoen wilde Rehms Druck een productiesysteem inzetten waarmee de onderneming groei in nieuwe markten kon realiseren. Dit met behulp van digitale inkjettechnologie en een intensieve samenwerking, waardoor Rehms Druck toegang kreeg tot expertise van wereldklasse.

Voordat Rehms Druck een investeringsbeslissing nam, werden een aantal toepassingen getest en werd de ROI bij een overstap naar UV inkjet zorgvuldig beoordeeld. De printkwaliteit moest voldoen aan de hoge normen van Rehms Druck en aan de eisen van klanten. Daarnaast moest het break-evenpunt laag genoeg zijn om opdrachten van offsetpersen naar de Konica Minolta AccurioJet KM-1 over te hevelen. Een andere belangrijke factor was het verkorten van de doorlooptijd van het proces van printen en verzenden.

Rehms Druck wilde ook de zakelijke mogelijkheden in nieuwe markten vergroten en haar printaanbod innoveren voor bestaande en nieuwe klanten. De onderneming deed dit door te printen op een breed scala aan nieuwe media, waaronder kunststoffen.

Daniel Baier stelt tot slot: “Deze certificering bevestigt wat wij en onze klanten al wisten - dat de resultaten van de Konica Minolta AccurioJet KM-1 zeer indrukwekkend zijn en veel nieuwe zakelijke groeimogelijkheden ondersteunen. Het gaat hier echter niet alleen over een machine; met Konica Minolta hebben we ook geïnvesteerd in vertrouwen. Konica Minolta is een echte innovator met expertise van wereldklasse.”

Peter Veldhuysen, Manager Sales & Marketing Professional Printing bij Konica Minolta, zegt: “Klanten vertellen ons vaak hoe ze de AccurioJet KM-1 gebruiken om nieuwe markten te ontwikkelen. Wij hebben een geweldig team dat zakenrelaties zoals Rehms Druck ondersteunt en zich volledig inzet voor het verleggen van de grenzen aan wat printtechnologie kan doen, want de toepassingsmogelijkheden blijven zich onverminderd ontwikkelen. Deze eerste certificering in Duitsland is een belangrijke mijlpaal. Felicitaties aan alle betrokkenen.”

Lees meer over de QSD-certificering op: https://www.qsd-insider.de/