28
maart
2018
|
13:18
Europe/Amsterdam

RobecoSAM Gold Class award voor duurzaamheid toegekend aan Konica Minolta

Samenvatting

Konica Minolta heeft de RobecoSAM Gold Class 2018 award voor Corporate Sustainability toegekend gekregen. Konica Minolta was in 2018 de enige onderneming die een Gold-classificatie ontving in de industriesector Computers & Peripherals en Office Electronics.

In 2017 werden meer dan 3.500 toonaangevende bedrijven uitgenodigd om deel te nemen aan de RobecoSAM Corporate Sustainability Assessment (CSA) die werd uitgevoerd door de Zwitserse SRI-onderzoeksspecialist. Het recordaantal deelnemende ondernemingen laat duidelijk zien dat duurzaamheid hoog op de agenda van het bedrijfsleven staat.

Xavier Biermez | Managing Director Konica Minolta Belgium & The Netherlands
Wij zijn erg trots deze award te mogen ontvangen als erkenning van ons streven om maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal te stellen bij al onze zakelijke activiteiten. Wij geloven dat de innovaties die wij onze klanten bieden een belangrijke rol kunnen spelen bij het helpen beschermen van het milieu en het aangaan van de uitdagingen rond globalisering.
Xavier Biermez | Managing Director Konica Minolta Belgium & The Netherlands

Het Sustainability Yearbook biedt een podium aan de top 15 procent van ondernemingen in elke industriesector op basis van hun CSA-score voor milieu-, sociale en economische inspanningen. Van de beursgenoteerde ondernemingen worden de leiders in het jaarboek vervolgens op basis van hun prestaties onderscheiden met de Gold, Silver of Bronze klasse. Binnen elke branche ontvangen de best presterende ondernemingen, zoals Konica Minolta, de RobecoSAM Gold Class award.

Voor de beoordeling van ondernemingen in de sector Computers & Peripherals en Office Electronics richtte RobecoSAM zich op criteria die economische, milieu- en maatschappelijke factoren omvatten, zoals directievoering, privacybescherming en integraal beheer van de toeleveringsketen, het omgaan met gevaarlijke stoffen, operationele eco-efficiëntie en productrentmeesterschap, personeelsbeheer en het aantrekken en behouden van talent.

Konica Minolta – grensverleggend in duurzaam ondernemen
De kernwaarden van Konica Minolta voor het aanbieden van duurzame oplossingen aan moderne ondernemingen en organisaties zijn: respect voor het milieu, sociale innovatie, klanttevredenheid en productveiligheid, verantwoord beheer van de toeleveringsketen, menselijk kapitaal en diversiteit.

Konica Minolta verplicht zich tot het met 60% reduceren van de absolute broeikasgasemissies vanuit haar gehele waardeketen in 2030 ten opzichte van de niveaus van 2005. Dit is in lijn met de Konica Minolta lange termijn Eco Vision 2050, waarin de onderneming heldere doelen stelt voor de reductie van de emissies gedurende de gehele levensduur van een product. Om het slagen van Eco Vision 2050 te verzekeren heeft Konica Minolta, in samenhang met haar bedrijfsplan, specifieke doelen gesteld op het gebied van het milieu en van de bedrijfsvoering.

 Foto: 
© Konica Minolta, 2018
(Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies 'Save image as'.)