20
september
2017
|
15:08
Europe/Amsterdam

Ruim twee miljoen kg CO₂-compensatie

Sinds de start van het “enabling carbon neutrality”-programma twee jaar geleden, heeft Konica Minolta in totaal 2.629.660 kg CO2 gecompenseerd. In dit aantal zijn klanten opgenomen uit meer dan zes landen die deze dienst hebben afgenomen. Konica Minolta blijft zich inzetten voor het verder verkleinen van zijn milieu ‘footprint’ en wil klanten ook de mogelijkheid bieden om hier gebruik van te maken.

Op het gebied van duurzaamheid is Konica Minolta één van de pioniers in de printingindustrie. Vanaf juli 2015 biedt Konica Minolta zijn klanten in heel Europa de mogelijkheid om hun impact op het milieu te minimaliseren en de opwarming van de aarde tegen te gaan door middel van CO2 -neutraal printen. In de afgelopen jaren is de invloed van een bedrijf op het milieu steeds belangrijker geworden voor Konica Minolta als moderne organisatie. Met de enabling carbon neutrality-dienst helpt Konica Minolta deze ontwikkelingen te versterken door een transparante en eenvoudige oplossing te bieden. Het programma is beschikbaar voor Konica Minolta kantoor- en tonergebaseerde productiesystemen en biedt de klant een totaaloplossing voor klimaatbescherming, doordat zij de impact op het milieu kunnen zien en tegelijkertijd kunnen compenseren.

In samenwerking met de internationale klimaatbeschermingsexpert ClimatePartner, ondersteunt Konica Minolta op dit moment een "Gold Standard"-gecertificeerd CO2-compensatieproject voor windenergie op Aruba in de Caribische Zee. Door de wind te gebruiken die op het eiland waait, vermindert het project de uitstoot van broeikasgassen met ongeveer 152.783 ton CO2 per jaar. Ook is het een prachtig voorbeeld van duurzame energieproductie voor het hele Caribische gebied. Naast het effect van de CO2-compensatie, stimuleert de ondersteuning van het windenergieproject op Aruba ook positieve effecten op lokaal niveau; zoals het creëren van werkgelegenheid, modernisering van de infrastructuur en een betere luchtkwaliteit.

Klanten van Konica Minolta kunnen het enabling carbon neutrality-programma heel eenvoudig implementeren om klimaatneutraal te printen. Ze kunnen printen zoals gebruikelijk met de Konica Minolta-systemen, terwijl de totale uitstoot voor de hele levensduur van elk systeem wordt berekend en gecompenseerd via gecertificeerde CO2 -compensatieprojecten. De compensatie van alle CO2-uitstoot die het gevolg is van het printen door de klant wordt aangetoond met certificaten en labels waardoor al deze activiteiten voor het publiek zichtbaar zijn.