06
juni
2018
|
00:00
Europe/Amsterdam

Totem ziet nieuwe mogelijkheden in de boekenmarkt voor LED UV inkjet met de AccurioJet KM-1

Samenvatting

Totem, door uitgevers gekozen tot top digitale drukkerij in Polen, is overgestapt op inkjet-productie door te investeren in het AccurioJet KM-1 productiesysteem van Konica Minolta.

Digitale boekproductie is de grote groeitrend in de zeer competitieve uitgeverijsector. Totem ziet hier belangrijke nieuwe zakelijke kansen door haar tonersystemen te vervangen en offsetwerk over te brengen naar de B2+ inkjetprinter van Konica Minolta. Andere belangrijke factoren bij de aankoopbeslissing waren de enorme efficiëntieverbeteringen, de zeer stabiele kleurconsistentie en korte terugverdientijd van de investering.

Michał Rejnowski, CEO van Totem.com.pl, zegt: “Wij zijn voortdurend bezig onze werkprocessen te verbeteren en de nieuwste technologie te introduceren. De AccurioJet KM-1 heeft een innovatief LED inkjet-printsysteem dat dubbelzijdig kan printen. Dit stelt ons in staat om snel van de print- naar de nabewerkingsfase te gaan met perfect vlakke vellen en offset-kwaliteit als resultaat. Dat is ook wat onze klanten eisen. We kunnen kleine tot middelgrote orders snel uitvoeren voor klanten die een kortere doorlooptijd van opdrachten als voorwaarde stellen. Binnen drie weken na installatie van de AccurioJet KM-1 hadden we meer dan 200.000 B2+ vellen geproduceerd.

“We waarderen de hoge kwaliteit van de kleurreproductie, de eenvoud van de bediening en de brede ondersteuning van papierformaten. Bovendien garandeert Konica Minolta’s Dot Freeze-technologie hoogwaardige kleurregistratie en beeldstabiliteit. We kunnen nu printen op standaard offsetpapier zonder dat daarop vooraf een coating dient te worden aangebracht. Onze prioriteit ligt bij tevreden klanten en de AccurioJet KM-1 helpt ons dat doel op een uiterst effectieve wijze te bereiken.”

En hij voegt er nog aan toe: “Het hele team van Konica Minolta – van onze lokale Poolse contacten tot de teams op de hoofdkantoren in Europa en Tokio – heeft een fantastische ondersteuning geboden door ons te helpen diverse boekomslagen te testen en te beoordelen, zodat we er zeker van konden zijn dat we de juiste beslissing namen. Het gehele proces verliep als een echt partnerschap. En in het kader van deze samenwerking kijken we ernaar uit nieuwe materialen in Japan te testen.”

De inkjet-technologie van Konica Minolta's AccurioJet KM-1, met traditionele verwerking en vellen tot B2+ formaat, stelt Totem in staat om orders eenvoudig uit te voeren op diverse substraten tot 0,6 mm dikte en dat zonder speciale voorbewerking. Een ander voordeel is de eenvoudige integratie van het grote drukformaat in de bestaande nabewerkingsprocessen en het naadloos aansluiten van de workflows. De Konica Minolta AccurioJet KM-1 productieprinter bij Totem is de tweede die in Polen wordt geïnstalleerd.

Tomasz Habierski, Product Manager Industrial Printing bij Konica Minolta Business Solutions in Polen, zegt: “Wij hebben deze digitale productieprinter geïntroduceerd als antwoord op de groeiende vraag naar korte doorlooptijden bij de productie van boeken in kleine oplagen. We werken al vele jaren samen met Totem.com.pl. Deze productieprinter vult andere systemen aan en ondersteunt de brede mix aan opdrachten die de onderneming dagelijks verwerkt. In korte tijd werd de volledige productiecapaciteit bereikt. De printer draait nu in twee ploegen en dit zal naar verwachting toenemen tot drie.”

Mark Hinder, head of market development bij Konica Minolta Europe, ontmoette Michał Rejnowski en zijn team in mei 2017 en zegt: “Ze stelden ons voor een zware uitdaging: ‘kan onze KM-1 echt de offset-productie vervangen waar het gaat om hoogwaardige boeken en boekomslagen?’ We zijn daarin geslaagd dankzij een aantal factoren. Zoals de unieke mogelijkheden van de Dot Freeze-technologie. De stabiele kleurconsistentie wordt bereikt doordat we onze inkjet-koppen, inkt en Dot Freeze-technologie op een uiterst betrouwbare en flexibele manier kunnen combineren. Een ander belangrijk element bij Totem's beslissing om Konica Minolta boven andere leveranciers te verkiezen, was de lage TCO.

“Essentieel in de onderhandeling was ook het bezoek van het team van Totem aan PLS Print Logistic Services, onze oorspronkelijke bèta-locatie in Duitsland waar de AccurioJet KM-1 al meer dan twee jaar met succes wordt ingezet. Dit was in aanvulling op de strenge testvoorwaarden bij verschillende typen boekomslagen bij Totem, wat hen bewees dat ons inkjet-productiesysteem het beste op de markt was.

En hij voegt er nog aan toe: “Wij zijn trots en verheugd Totem te mogen verwelkomen in de groeiende groep gebruikers die allemaal profiteren van de AccurioJet KM-1, een productiesysteem van wereldklasse waarvan we zeker zijn dat het de activiteiten aanzienlijk zal uitbreiden.”

Foto: 
(Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies 'Save image as')