01
december
2017
|
17:13
Europe/Amsterdam

Uitbreiding productportfolio voor industrieel printen met lancering MGI JETvarnish 3D Evolution

Konica Minolta breidt zijn productportfolio uit voor industrieel printen met de lancering van de MGI JETvarnish 3D Evolution. De JETvarnish 3D Evolution (JV3D Evolution), is ontwikkeld en wordt gefabriceerd door Konica Minolta's strategische partner MGI. De JV3D Evolution is verkrijgbaar voor drie afdrukformaten, van B2 tot B1. Ook biedt het een productiviteit tot maar liefst 4.065 afdrukken op B2-formaat per uur. De JV3D Evolution levert resultaten met 2D- en 3D-effecten van maximaal 200 micron in één printrun en kan deze on demand voorzien van een hotfoil.

Het systeem kan digitale en offset-afdrukken voorzien van een laagje spotvernis om specifieke gebieden te accentueren of om voelbare 3D-effecten toe te voegen. In combinatie met de inline hotfoil-module zijn nog meer zeer aantrekkelijke effecten mogelijk. Dit biedt hele nieuwe mogelijkheden voor verschillende toepassingen, zoals luxe verpakkingen, boekomslagen, visitekaartjes, wenskaarten, brochures, flyers, posters, tijdschriften, fotoalbums en nog veel meer. Hierbij kan de JV3D Evolution gebruikt worden door vrijwel elke aanbieder van printdiensten die gebruikmaakt van toner-, offset- of inkjetprintsystemen. Omdat de JV3D Evolution volledig digitaal werkt komen eindelijk high-end nabewerkingen onder handbereik voor kleine oplagen. Zelfs het produceren van volledig variabele hologrammen is nu mogelijk.

Peter Veldhuysen, Manager Sales & Marketing Professional Printing bij Konica Minolta Europa zegt: “De JV3D Evolution biedt met elementen zoals het UV-spotvernis en de hotfoil, verbluffende resultaten. Er ontstaan creatieve, aantrekkelijke printproducten die levendiger en tastbaarder zijn. Het systeem is de ideale digitale oplossing voor aanbieders van digitale en offsetprintoplossingen. Printopdrachten worden omgezet in opmerkelijke en aantrekkelijke printproducten met extra toegevoegde waarde die direct de aandacht van eindklanten trekken.

Een ander uniek kenmerk van de Evolution serie is het upgrade-pad. Het is mogelijk om te beginnen met de B2 versie en dan later door te groeien naar B1. Ook zijn in andere upgrade-mogelijkheden voorzien zoals pallet-invoer en -uitvoer”

De Duitse aanbieder van printdiensten druckpartner Druck- und Medienhaus GmbH is het eerste bedrijf dat investeert in het hoogwaardige uv-spotvernis - en hotfoilsysteem voor B1-formaat. Het bedrijf werd in 1975 opgericht als boek- en offsetdrukkerij. In de loop der jaren ontwikkelde het meervoudig bekroonde bedrijf zich tot een aanbieder van een volledig producten- en dienstenpakket die levert aan bekende klanten uit de industriële sector en de reclamewereld. Het bedrijf heeft 120 werknemers.

Vanaf het begin bleek de strategie om concurrenten altijd een stap voor te blijven en om uitstekende diensten aan te bieden een succesformule. Daarom heeft druckpartner een scherp oog voor innovatieve technologie en uitzonderlijke ideeën. Het bedrijf koos voor dit systeem om toegevoegde waarde te creëren voor bestaande printopdrachten en om zijn diensten te differentiëren.

En binnen zes maanden na de installatie ontwikkelde deze trouwe Konica Minolta-klant geweldige nieuwe zakelijke kansen en breidde het zijn dienstenpakket en aanbod uit.

Foto: 
(Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies 'Save image as')