26
september
2017
|
10:50
Europe/Amsterdam

Versnelde groei voor Konica Minolta in industriële markten

Konica Minolta onderstreepte vandaag op de Labelexpo de steeds sterkere groei die de onderneming doormaakt in de sector voor industrieel drukken met de bekendmaking van een ‘100ste klant’-mijlpaal, een strategisch partnerschap in Europa met afwerkingsspecialist GM en de lancering van een nieuw product.

Op zijn stands [C51 en C52, hal 8] demonstreert Konica Minolta producten en oplossingen die klanten van commercieel, label- en industrieel drukken betere bedrijfsefficiëntie en -meerwaarde bieden. Eén van de belangrijkste demonstraties die bezoekers hier kunnen volgen, is de volledige productiecyclus van een label, van de ontvangst van een bestand tot de afgewerkte labels op rollen.

Centraal hierin staat de Konica Minolta AccurioLabel 190 full-digital tonerpers, die hier wordt geïntroduceerd. Dit systeem is in Europa ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met het Deense bedrijf Grafisk Maskinfabrik (GM). Naar verwachting kan deze machine vanaf december worden geleverd.

De beproefde op toner gebaseerde digitale technologie voor labels van Konica Minolta wordt op grote schaal gebruikt door klanten over de hele wereld. Vandaag maakt Konica Minolta bekend dat de 100e klant een labelsysteem heeft besteld. Konica Minolta verzorgt lokaal de levering en het onderhoud van deze systemen.

Volgens Robert Gallagher, Production Director bij de Britse klant Soabar Ltd., onderscheidt Konica Minolta zich vooral op gebied van service. Hij zegt: “We hebben voor Konica Minolta gekozen omdat de service gewoon fantastisch is, net als de support en back-up. Ze verkopen niet alleen maar een machine. Ze hielpen ons met alles daaromheen en ik weet zeker dat we dat elders niet beter kunnen krijgen.”

De labelpersen van Konica Minolta vullen de leemte tussen de instapsystemen en geavanceerde digitale drukpersen. Ze leveren producenten vele voordelen, zoals eenvoudige bediening, flexibele productie, korte doorlooptijden en mogelijkheden voor variabele data printing, evenals ongeëvenaarde support en service.

De Konica Minolta AccurioLabel 190 biedt naast bedieningsgemak ook kleurconsistentie en kwaliteit op offset-niveau met 1200 x 1200 dpi afdrukresolutie. Speciale papiersoorten zijn niet vereist. De nieuwe machine voor Europa wordt standaard geleverd met een baangeleidingssysteem. Hij is de opvolger van de C71cf, het eerste full-digitale labelperssysteem van Konica Minolta, die twee jaar geleden op de Labelexpo werd geïntroduceerd. Tijdens de Labelexpo 2017 demonstreert Konica Minolta hoe de AccurioLabel 190 op twee manieren kan worden gebruikt: in een opstelling met inline-afwerking door de GM DC330Mini, of in een configuratie waarin deze twee systemen stand-alone functioneren. Met deze opties vervult Konica Minolta de behoefte aan flexibiliteit op de markt. De software AccurioPro Label Impose completeert het aanbod met een oplossing voor snelle en efficiënte impositie van labels.

MGI Digital Technology en Konica Minolta versterken hun strategische alliantie met de onthulling en demonstratie van de nieuwe digitale veredelingspers JETvarnish 3DWeb voor labels en flexibele verpakkingen, waaronder ook krimpfolie. De digitale inkjetpers produceert inline vlakke en 3D UV-spotlak, 3D gepreegde laktexturen en vlakke en gepreegde folie-effecten. Een totale productiegang is mogelijk met een volledige oplossing, die is voorzien van een flexo-primingstation voor behandelen van ongestreken materiaaloppervlakken en een semirotatiestanssysteem aan het einde van de productielijn.

Charles Lissenburg, General Manager, Professional Print Division, Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, zegt: “Deze dag markeert belangrijke mijlpalen voor Konica Minolta. We onderstrepen hiermee dat onze activiteiten op de markten van industrieel drukken zich sneller ontwikkelen, met labels als één van de belangrijkste groeigebieden.”

“Als we bedenken hoe ver we gekomen zijn in de korte tijd sinds we de labelmarkt hebben betreden, denk ik wel dat hier terecht trots op mogen zijn. Onze bewezen digitale tonertechnologie wordt op grote schaal gebruikt door klanten over de hele wereld. Wij ondersteunen deze met toonaangevende service en support die lokaal zijn georganiseerd, evenals de levering van onderdelen en verbruiksartikelen. Afwerking wordt online en offline verzorgd.”

Hij voegt daar aan toe: “Na zorgvuldig onderzoek en een dialoog met de marktpartijen hebben we twee jaar geleden een systeem met echt unieke onderscheidende kenmerken geïntroduceerd. Dit systeem schept echte nieuwe zakelijke kansen voor onze groeiende klantenkring, die nu al ruim 100 locaties over de hele wereld omvat. We hebben zorgvuldig naar de feedback van deze klanten geluisterd, waarmee we onze ideeën en denkwijze hebben kunnen vormgeven. Met de nieuwe AccurioLabel 190 zetten wij een stap in de volgende fase van onze ontwikkeling als een serieuze speler op de industriële markten.”

Foto: 
(Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies 'Save image as')