09
november
2018
|
12:41
Europe/Amsterdam

'We hebben PP-machines van topkwaliteit en het beste moet nog komen!'

Samenvatting

Al ruim 26 jaar maakt Erik Geysemans deel uit van Konica Minolta. Momenteel is hij werkzaam als Expert Digital Print Support Professional Printing. Hij startte echter zijn loopbaan bij Konica Minolta als technieker waar hij veel ervaring opdeed in the field, om daarna verantwoordelijk te zijn voor het team van techniekers in combinatie met het geven van support. Nadien volgde nog een nieuwe uitdaging als verantwoordelijke voor de product specialisten en een job voor Cluster West. Kortom, Erik heeft al een mooi parcours afgelegd!

Doorsnee dag
In zijn huidige functie heeft Erik contact met zowel eindklanten, techniekers en product specialisten. Hoe ziet een doorsnee dag eruit? Techniekers die een machine willen testen of een technisch probleem hebben, komen tijdens de ochtend naar het PP-labo op kantoor voor ze aan hun ronde beginnen. Erik staat hen bij om problemen op te lossen en indien nodig te escaleren naar Europa. Naast het opmaken van rapporteringen en geven van trainingen op kantoor, vergezelt Erik de techniekers naar de klant indien er problemen zijn die niet opgelost geraken.

Innovatie
Kortom, geen enkele dag is hetzelfde voor Erik. Iets wat hem heel erg aanspreekt in zijn job! Daarnaast is hij enorm fier op de Production Printing (PP) machines die van topkwaliteit zijn en op de technologie die we in huis hebben waar we het verschil mee kunnen maken. Dat innovatie niet enkel van bovenaf kan komen, maar ook op de werkvloer kan ontstaan heeft Erik onlangs bewezen.

Onze bookletmaker laat toe slechts 15 boekjes te stapelen, waarna de printverantwoordelijke deze moet weghalen om plaats te maken voor de volgende stapel. Een tijdrovende bezigheid… Deze feedback hoorde Erik regelmatig van zijn collega’s. Erik vond een externe unit met rolband en sloot deze aan op de inline finisher, waardoor nu meer dan 100 boekjes kunnen worden geprint alvorens ze weg te halen. Wat een tijdswinst!

Om optimaal te functioneren staat een PP-machine best op een perfect rechte ondergrond. Zo zijn er minder problemen bij het afregelen van de machines, minder paperjams, betere registraties (waarbij de voor –en achterkant perfect op elkaar liggen),... Erik vond inspiratie in de concert –en festivalwereld, waarbij podiumelementen worden gebruikt die perfect waterpas zijn en bestelde een testelement voor een PP-machine. Konica Minolta on stage geschiedde! Minder problemen, een voordeel voor zowel de klant als Konica Minolta!