01
februari
2018
|
00:00
Europe/Amsterdam

Wereldwijd 30 installaties van de AccurioJet KM-1

Konica Minolta heeft vandaag belangrijke marktinformatie bekend gemaakt over haar AccurioJet KM-1 inkjet digitale pers, die werd gelanceerd op drupa in 2016. Er zijn inmiddels meer dan 30 installaties wereldwijd gerealiseerd, inclusief nieuwe plaatsingen in Europa in januari en februari dit jaar.

De eerste installatie in Polen is in januari live gegaan en begin februari wordt de aankondiging van een belangrijke overeenkomst in Frankrijk verwacht. Nieuwe partnerships en gepatenteerde technologie zijn ook aangekondigd, terwijl Konica Minolta blijft uitbreiden en haar marktaandeel zal vergroten in de industriële en grafische markt.

“Dot Freeze Technology” is de nieuwe benaming voor een speciaal proces van de AccurioJet KM-1 B2-pers van Konica Minolta, waarbij de mogelijkheid om de inkjetdruppel te "bevriezen" een perfecte registratie van kleuren en beeldstabiliteit mogelijk maakt. Klanten bevestigen een delta E-kleurafwijking van maximaal 1.5. Dit blijkt een groot voordeel voor nieuwe klanten te zijn om in dit platform te investeren.

Andere belangrijke plannen voor de Konica Minolta AccurioJet KM-1 omvatten een volledig geautomatiseerde inline afwerkingsoplossing in samenwerking met Rollem International. Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf biedt het overbruggingstransport die klanten in staat stelt hun afdrukprocessen te automatiseren en te koppelen aan afwerkapparatuur van derden.

Een voorbeeld hiervan is het Amerikaanse Harris & Bruno International, leverancier van hoogvolume print- en coatingapparatuur, welke geautoriseerd partner is geworden om KM-1-afdrukken te coaten.

Vijf andere bedrijven zijn ook onthuld als officiële partners die met Konica Minolta werken aan ontwikkelingen voor het AccurioJet KM-1-systeem. Dat zijn:

  • MIS-provider Tharstern uit het Verenigd Koninkrijk, die ook haar producten aanbiedt in de Verenigde Staten en Australië
  • ITOTEC Ltd, een fabrikant van snijmachines in Japan
  • Alwan Color Expertise uit Frankrijk, een wereldwijde specialist in software voor kleurbeheer, standaardisatie en procesbeheersing
  • Scissor Hands uit Las Vegas die met kunstmatige intelligentie-technologie de evolutie naar het snijwerk op de AccurioJet KM-1 heeft gebracht, terwijl DaVinciDesigner een online 3D-designer en proofer voor afdrukken met speciale reliëfafwerkingen en texturen biedt. Beide zijn onderdeel van Opensoft Inc.
  • Ultimate TechnoGraphics Inc. Dit Amerikaanse bedrijf ontwikkelt en distribueert geavanceerde technologie voor het automatiseren en vereenvoudigen van inslagslagschema’s en afwerking in de grafische industrie.

Mark Hinder, hoofd Business Development bij Konica Minolta Business Solutions Europe, zegt: "We boeken aanzienlijke vooruitgang en voldoen aan onze verkoopdoelstellingen met meer dan 30 installaties wereldwijd. Feedback van klanten die onze technologie gebruiken, heeft niet alleen aangetoond dat de Konica Minolta AccurioJet KM-1 hoge kwaliteit en betrouwbaarheid biedt, maar geeft klanten ook een uniek platform om hun bedrijf te laten groeien.

"Deze B2 digitale inkjet pers is het Zwitserse zakmes voor de grafische industrie aan het worden omdat deze zo veel toepassingen kent. Het biedt onze klanten de tool om nieuwe applicaties toegankelijk te maken, waarvan sommige waarschijnlijk in het verleden veel verschillende technieken vereisten om dit te kunnen realiseren. "

Hij voegt hieraan toe: "Onze klanten blijven ons verbazen met de innovatieve toepassingen die ze ontwikkelen met onze technologie waarbij hun verbeeldingskracht de drijvende kracht is om nog meer op te leveren ."

Daniel Baier, Managing Director van Rehms Druck, gevestigd in Duitsland, zegt: "Onze klanten zijn erg onder de indruk van de resultaten die we leveren met de Konica Minolta AccurioJet KM-1. Het kiezen voor de KM-1 heeft enorme kansen geboden ons bedrijf verder te ontwikkelen. We hebben nooit achteromgekeken. En we hebben er alle vertrouwen in dat we binnen drie jaar onze investering hebben terugverdiend. "

Meer informatie over de Konica Minolta AccurioJet KM-1 via deze link.

Foto: 
(Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies 'Save image as')