02
juni
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Zuid-Afrikaanse universiteit wint University Contest

Op 29 april vond de door Konica Minolta Business Solutions Europe (Konica Minolta) georganiseerde en gesponsorde internationale wedstrijd voor universiteiten (IUC) plaats in de Duitse hoofdstad Berlijn. Door het organiseren van de wedstrijd wilde Konica Minolta instellingen voor hoger onderwijs ondersteunen bij het bouwen van de digitale campus. In het afgelopen jaar hebben studenten van internationale universiteiten de unieke kans gehad om met Konica Minolta te werken aan het analyseren van de huidige document- of informatieworkflow binnen hun universiteit om tot een voorstel voor een innovatieve verbetering te komen. De winnaar van de wedstrijd, die een jaar duurde, werd de Vaal Technical University in Zuid-Afrika. Als motivering voor haar besluit noemde de jury de voordelen voor het milieu door onder andere minder afvalproductie en het terugdringen van het papierverbruik. Het winnende team van vijf studenten mag vier dagen doorbrengen in Wenen om in juni het Pioneers Festival 2017 te bezoeken.

Busisiwe Rekhostso, een van de studenten van het winnende team van de Vaal Technical University uit Zuid-Afrika, onderstreepte dat “De wedstrijd een prachtige ervaring was en een unieke kans om nieuwe en interessante mensen te ontmoeten. In de loop van de wedstrijd heb ik vele uren doorgebracht met allerlei verschillende mensen, naar hen geluisterd en met hen gesproken over hun doelen en plannen voor de toekomst. Het was heel opwindend om de strijd met hen aan te gaan en hun reacties te horen. Het is een enorm dankbare en adembenemende ervaring geweest.“ Prince Madumise, een andere student van het winnende team, voegt hieraan toe: “Bedankt voor de kans die jullie ons hebben gegeven. We vonden het geweldig in Berlijn. We kunnen, nu we weer terug zijn, nog steeds niet geloven dat we echt in een ver buitenland zijn geweest.” In juni gaan de 5 winnaars naar het Pioneers Festival in Wenen in Oostenrijk, waar slimme start-ups hun innovaties van de toekomst zullen presenteren (1 en 2 juni 2017).

Topklasse jury en sprekers
Het winnende team werd uitgekozen door een topklasse jury, bestaande uit bekende persoonlijkheden zoals Alastair Creelman, een belangrijke e-learning specialist van de Linnaeus-Universiteit uit Zweden, en Steven Swift, oprichter van de IMPSGA-alliantie en branche-analist. Hij zegt: “Het evenement is een uitgelezen kans voor studenten om innovatie te demonstreren, en voor de winnaars om een aantal van 's werelds toptechnologie-investeerders en managers te ontmoeten op het Pioneers Festival 2017.”Sprekers op het evenement waren onder meer Oliver Csendes, CEO van Pioneers, die een overzicht liet zien van het Pioneers Festival van dit jaar, en Milan Lakhani, client principal and innovation strategist binnen Konica Minolta’s European Business Innovation Centre (BIC), die inzicht gaf over de benadering van innovatie door Konica Minolta.

IUC 2018
Voortbouwend op het succes van de wedstrijd van dit jaar, heeft Konica Minolta besloten om in 2018 weer een competitie te organiseren.

Download hier de foto.

Meer informatie over de IUC, de internationale wedstrijd voor universiteiten van Konica Minolta, kunt u vinden op: http://iuc.konicaminolta.eu/